Leren met een VCA boek

Je voorbereiden op je VCA examen kan op diverse manieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een VCA cursus, maar je kunt ook leren met een VCA boek. Hoe je het ook wendt of keert: bijna iedereen die voor het eerst VCA examen doet, zal moeten leren. Ook al heb je nog zoveel ervaring of beschik je over meerdere opleidingen: VCA is in zekere zin anders. VCA draait namelijk om het vermijden en beperken van risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het is niet vakinhoudelijk en overstijgt sectoren. Het behandelt een grote diversiteit aan onderwerpen en heeft een breed, algemeen karakter. Hoewel VCA voor iedereen te doen is, zul je wel moeten zorgen voor een goede voorbereiding. Leren met een VCA boek is dan een prima optie.

Leren met een VCA boek: leren in je eigen tijd

Een van de voornaamste voordelen van leren met een VCA boek, is dat je dit kunt doen in je eigen tijd. Je leert waar en wanneer je wilt, op een manier die bij jou past. Je bepaalt zelf dus grotendeels hoe je leert. Of je nu het boek meerdere malen doorneemt, of elk hoofdstuk of onderwerp eerst een paar keer herhaalt: de keuze is aan jou. In de meeste boeken zijn ook representatieve oefenexamens opgenomen.

 

Veel mensen kiezen voor een VCA cursus. Ook een cursus heeft enkele belangrijke voordelen. Zo weet je zeker dat de belangrijkste stof behandeld wordt en is er ruimte voor vragen. Daarentegen: alle stof staat ook in het VCA boek en met een boek zit je niet vast aan de verplichting om op een bepaalde tijd ergens aanwezig te zijn.

Is leren met een VCA boek iets voor jou?

Of leren met een VCA boek iets voor jou is, is aan jezelf om te bepalen. Jij kent jezelf immers het best. Weet jij uit ervaring dat je stof goed tot je neemt, vind je lezend leren prettig en heb je discipline? Dan is leren met een VCA boek een prima methode voor jou. Het draait met name om dat laatste: discipline. Iedereen heeft het vermogen om te leren, maar neem jij wel de benodigde moeite?

Studiemateriaal voor nu; naslagwerk voor later

Wanneer je besluit om een VCA boek aan te schaffen, profiteer je daar niet alleen van in aanloop naar je VCA examen. Je kunt het boek namelijk ook daarna altijd nog gebruiken als naslagwerk. Het is verstandig om eens in de zoveel tijd je kennis op te vijzelen, ook al is je VCA certificaat jaren geldig. Heb je een concrete vraag over VCA, dan vind je bovendien altijd het antwoord terug in je boek.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een boek?

Wil je leren met een VCA boek, dan is het natuurlijk van cruciaal belang dat je wel een goed boek aanschaft, met correcte informatie. Van een cursus weet je dat deze altijd up to date is. het cursusaanbod wordt bijgewerkt wanneer er wijzigingen in VCA plaatsvinden. Dat gebeurt zo af en toe, dus koop nooit een gedateerd boek. Schaf een nieuw, kwalitatief boek aan. Zo weet je zeker dat je een goede voorbereiding krijgt.

 

Het is trouwens ook mogelijk om te kiezen voor een boek in een andere taal. In de sectoren waarin VCA van toepassing is, werken veel mensen met een andere moedertaal dan de Nederlandse. VCA boeken zijn in verschillende talen te verkrijgen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »