Het VCA certificaat halen? Een belangrijke certificering in risicovolle branches, zoals de bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouw. Het certificaat toont aan dat medewerkers zowel de veiligheid, gezondheid als milieu-aspecten tijdens het werk beheersen. En dat iedereen netjes op de hoogte is van de risico’s op de werkvloer.

 

Waarom je VCA certificaat halen bij ARBO centrum?

 Slagingspercentage van 95% 
 1.500 cursisten per maand
 Gemiddelde klanttevredenheid van 9
 Meer dan 10 eigen vestigingen

 

Wat is een VCA certificaat?

Wat is een VCA certificaat en waarom is dat belangrijk? De betekenis staat voor de Veiligheid-, gezondheid- en milieu-Check voor Aannemers. Er bestaan verschillende certificaten, waarmee jouw organisatie netjes voldoet aan de belangrijke richtlijn om veilig te werken. Dat is een wettelijke verplichting, waar het VCA certificaat een gebruikelijke oplossing voor vormt.

 

VCA certificaat opvragen

 

Veel opdrachtgevers zullen het VCA certificaat opvragen, voordat ze een opdracht aan jouw organisatie verstrekken. Ze letten daarbij natuurlijk op de geldigheid, net als op het type certificaat en welke medewerkers die in het bezit hebben. Wij bieden de cursussen en examens, om het certificaat te halen, te behouden en aan opdrachtgevers die daarom vragen te kunnen presenteren.

 

Verschillende soorten VCA certificaten

We onderscheiden verschillende soorten certificaten. Het VCA certificaat halen? Vergelijk dan de volgende varianten:

 

 • B-VCA of basisveiligheid VCA certificaat
  Ideaal om aan te tonen dat jouw organisatie beschikt over de basiskennis van VGM, voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Een goede basis om veilig te werken en een populaire keuze onder aannemers die op bouwterreinen en in risicovolle omgevingen werken.
   
 • VOL-VCA certificaat
  Actief als operationeel leidinggevende op een locatie die vraagt om het VCA certificaat te halen? Dan is het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA belangrijk. Deze cursus gaat in op kennis van de (Europese) wet- en regelgeving, onveilige situaties en handelingen om maatregelen te nemen die ongevallen kunnen voorkomen. Dit certificaat is vooral populair onder ZZP-ers die werken in risicovolle branches.
   
 • VIL-VCU certificaat
  Actief als intercedent of leidinggevende bij een uitzendbureau? Dan is het VIL-VCU VCA certificaat de juiste keuze. De cursus lijkt op die voor het VOL-VCA certificaat, inclusief kennis over wetgeving en verantwoordelijkheden voor de relatie tussen de inlener, uitzendorganisatie en uitleenkracht.

 

Het VCA certificaat halen? Wij denken graag met je mee welk type geschikt is voor welke medewerkers binnen de organisatie.

VCA certificaat kosten

Benieuwd naar de VCA certificaat kosten? De prijs hangt samen met het type certificaat dat belangrijk is voor jouw organisatie. Gaat het om een basiscursus voor enkele medewerkers of wil je de certificering halen met de complete afdeling of alle werknemers? Geef ons aan waar je naar op zoek bent voor de organisatie, dan berekenen we de kosten en prijs op basis van het best passende aanbod. Of schrijf je online meteen in.

Gerelateerde cursussen

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

8.8

Klanttevredenheid
4396
beoordelingen
icon-book-48
Groot cursus aanbod
2155
ingeplande cursussen
icon-netherlands
Landelijke dekking
11
vestigingen door heel Nederland
icon-group-48
Totaal aantal cursisten
55782
cursisten