Krijg ik een VCA pasje?

Krijg ik een VCA pasje? Jazeker, maar alleen wanneer je slaagt voor je VCA examen. Je VCA digitale pasje is een officieel bewijs dat jij VCA gecertificeerd bent. Het is een aanvulling op het VCA certificaat dat je ontvangt. In de dagelijkse praktijk is je VCA pasje misschien nog wel belangrijker dan je certificaat. Het digitale pasje is namelijk bedoeld om altijd bij je te dragen tijdens werk. Zo kun je. mocht de situatie erom vragen, te allen tijde aantonen dat jij VCA gecertificeerd bent.

Wanneer krijg ik een VCA pasje?

Jouw digitale VCA pasje krijg je zodra je geslaagd bent voor je VCA examen. De pas wordt per mail naar je opgestuurd. Slaag je vandaag voor je VCA examen, dan kun je morgen al aan de slag.

Wat staat er op het digitale VCA pasje?

Het VCA pasje, ook wel Arbopas genoemd, bevat jouw persoonsgegevens, en toont aan over welk VCA certificaat je beschikt en tot wanneer deze geldig is.

Waarom is die pas belangrijk?

Wanneer je verplicht bent om je VCA certificaat te behalen, betekent dit ook dat je verplicht bent om aan te kunnen tonen dat jij jouw werk veilig en capabel uit kunt voeren. Dit gaat het beste met je digitale VCA pas. Je ontvangt wanneer je slaagt ook een officieel VCA certificaat, maar een certificaat kun je natuurlijk niet tijdens het werk bij je dragen. Deze zal al snel beschadigen.

 

Wanneer er tijdens het werk een calamiteit plaatsvindt, of er een controle plaatsvindt, zul jij moeten kunnen aantonen dat jij jouw werkzaamheden capabel uit kunt voeren met het oog op veiligheid, gezondheid en milieu en de bijbehorende risico’s. Met je digitale VCA pasje kun je dit bewijzen. Het is het meestgebruikte en alom erkende bewijsmiddel.

 

Mocht je jouw digitale pas niet bij je dragen, dan dien je op andere wijze te bewijzen dat je aan de wettelijke eisen voldoet. Wanneer je in het bezit bent van een geldig VCA certificaat, is dat uiteindelijk geen probleem. Echter scheelt het je gedoe wanneer jij gewoon op dat moment jouw digitale pasje kunt tonen.

Hoe lang is de pas geldig, en wat als ik deze kwijt ben?

De pas is net zolang geldig als jouw VCA certificaat: 10 jaar. Mocht je jouw digitale pas kwijt zijn, dan kun je via de instantie waar jij jouw VCA opleiding hebt gevolgd of examen hebt gedaan een nieuwe digitale pas aanvragen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.