Kan ik VCA VOL in één dag halen?

Ben je leidinggevende of ZZP’er en werk je in een sector waarin VCA geldt? Dan volstaat een VCA basisdiploma niet. Je moet een VCA VOL diploma halen. Maar kun je VCA VOL in één dag halen? Ja, het VCA VOL diploma haal je binnen één dag.

De cursusdag start om 8.00 uur en duurt tot 16.00. Om 16.30 uur wordt je kennis getest door middel van een examen. Slaag je? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen het officiële certificaat en een Arbopas waarmee je altijd kunt aantonen dat je over een geldig diploma beschikt. Het VCA VOL diploma is 10 jaar geldig.

Tijdens de cursus VCA VOL leer je alles over VGM (veiligheid, gezondheid en milieu). Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van leidinggevenden en ZZP’ers. Zou je in zo’n functie alleen een basiscertificaat hebben, dan zouden er, door een gebrek aan voldoende kennis, gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De VCA VOL garandeert veilig werken voor jezelf en voor je medewerkers. En juist in dat laatste schuilt het verschil met VCA basis.

Inhoud van de VCA VOL cursus

De cursus VCA VOL richt zich specifiek op operationeel leidinggevenden. Kennis van eigen veiligheid, gezondheid en milieu is mooi, maar niet genoeg. Als leidinggevende ben je ook verantwoordelijk voor de veiligheid van je teamleden. Dit komt dan ook uitgebreid aan bod tijdens de cursus. 

Kortom: de VCA VOL cursus gaat over de extra verantwoordelijkheden van operationeel leidinggevenden en ZZP’ers ten opzichte van medewerkers met VCA basis.

De waarde van VCA VOL

Heb je het VCA VOL diploma behaald? Dan heb je een waardevol diploma behaald. Met het diploma toon je aan dat je niet alleen oog hebt voor en kennis van je eigen veiligheid en je invloed op de omgeving. Je zet je ook in voor de veiligheid van je werknemers of teamleden.

VCA VOL kan ook waardevol zijn om te behalen als je nog geen leidinggevende functie hebt. Wil je in de toekomst leiding gaan geven, dan heb je VCA VOL nodig. Als je dit certificaat al op zak hebt, ben je in dat opzicht al klaar voor een volgende stap.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »