Is VCA VOL moeilijk?

Een VCA certificaat kun je alleen behalen door een officieel examen te maken. Een examen betekent automatisch leren. VCA VOL is bedoeld voor operationeel leidinggevenden. Hiervoor is iets meer kennis benodigd dan voor B-VCA (VCA basis). Maar is VCA VOL moeilijk? Dat is natuurlijk niet aan ons om te bepalen. De ene persoon zal VCA VOL moeilijk vinden, de ander haalt het examen gemakkelijk.

 

Voor een examen moet je altijd leren. Hoe moeilijk VCA VOL is, is vooral van jezelf afhankelijk. Neem je het serieus, en neem je de tijd om goed te leren? Dan is VCA VOL niet moeilijk. Iedereen kan het examen halen. Je hebt hier ook geen specifieke vooropleiding, kennis of ervaring voor nodig.

Is VCA VOL moeilijk? Hierom wel of niet

Je VCA VOL certificaat behalen, is waarschijnlijk eenvoudiger wanneer je al in het bezit bent van je B-VCA. Dit is overigens niet verplicht. De reden waarom VCA VOL in dat geval misschien wel wat eenvoudiger is, is omdat je een deel van de kennis al hebt. De basis van VCA basis en VCA VOL is namelijk gelijk. VCA VOL voegt hier enkele onderwerpen die met leidinggeven te maken hebben aan toe. Ook ben je al bekend met de vraagstelling.

 

Ten opzichte van VCA basis zijn er in het examen wel wat verschillen. Zo krijg je niet 40 vragen om te beantwoorden, maar 70 vragen. Je hebt hier wel een kwartier langer de tijd voor (in totaal 75) minuten, maar het kan een pittige opgave zijn. Voor wie snel last ervaart van tijdsdruk, kan VCA VOL moeilijk zijn.

Een goede voorbereiding maakt het makkelijker

Bij je VCA VOL examen geldt: voorbereiding is alles. Heb jij goede kennis van de stof, dan zal het examen echt niet overdreven moeilijk zijn. Temeer omdat het louter bestaat uit meerkeuzevragen. Heb je echter niet goed geleerd, dan zal het een zware kluif worden.

 

Een goede voorbereiding maakt het dus makkelijker. Hoe zorg je hiervoor? Je kunt zelfstandig leren. Zo kun je VCA boeken aanschaffen of een VCA e-learning programma volgen. Hiervoor heb je natuurlijk wel discipline nodig. Het voordeel is echter weer dat je kunt leren op je eigen manier, in je eigen tijd. Zeker wanneer je op tijd begint, zal het examen je geen problemen opleveren.

 

Ben je bang dat je de materie lastig vindt, of vind je het moeilijk om zelfstandig te leren? Overweeg dan een VCA cursus te volgen. Op de VCA cursus leer je onder begeleiding van een ervaren docent alles wat je weten moet over VCA VOL. De cijfers spreken boekdelen: de cursisten van ARBO centrum hebben een slagingspercentage van meer dan 95%.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.