In deze situaties gebruik je afzetlint

Afzetlint is de perfecte manier om te zorgen voor duidelijkheid en veiligheid. Maar hoe en wanneer? In de onderstaande situaties gebruik je afzetlint.

 

Heb je na het lezen van dit artikel behoefte aan afzetlint, dan kun je dit bestellen in onze webshop. Let wel op: er zijn twee soorten afzetlint. Het rood/witte afzetlint wordt in principe gebruikt door autoriteiten en hulpdiensten. Afzetlint in een andere kleur, zoals geel/zwart is geschikt voor algemeen gebruik.

Bij gevaar

Wanneer er sprake is van gevaar of dreiging kun je afzetlint plaatsen. Je kunt hier bijvoorbeeld een gebied mee afzetten. Het kan dan gaan om risicovolle werkzaamheden die daar plaatsvinden. Maar het kan ook gaan om zaken als mogelijk vallende bomen of instortingsgevaar van en rondom panden.

Om een bepaald gebied ontoegankelijk te maken

Met afzetlint maak je aan iedereen duidelijk dat een bepaald gebied niet toegankelijk is. Iedereen die het lint ziet, zal direct doorhebben dat toegang (tijdelijk) niet mogelijk is. Dit bevordert de veiligheid en voorkomt onveilige situaties.

Om werkzaamheden af te bakenen

Wanneer je werkzaamheden in rust moet kunnen doen, of wanneer je ruimte nodig hebt, kun je een werkgebied of werkzaamheden afbakenen. Door een gebied met afzetlint af te zetten, creëer je de benodigde ruimte en veiligheid.

Om (loop)paden te creëren

Wanneer je denkt aan afzetlint, denk je wellicht aan verboden. Dat zit hem deels natuurlijk ook in de naam. Maar afzetlint kan niet alleen worden gebruikt om duidelijk te maken dat men ergens niet mag komen. Je kunt er juist ook (loop)paden en doorgangen mee creëren. Je zorgt eenvoudig voor een veilige route of snelle doorstroming.

Schaf afzetlint aan in onze webshop

Heb jij afzetlint nodig? Dit komt bij veel werkzaamheden van pas. In onze webshop kun je snel en eenvoudig afzetlint aanschaffen. Al met een enkele rol beschik je over vele meters aan lint: maar liefst 500 meter. Natuurlijk kun je net zoveel lint bestellen als je nodig hebt.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou