Ik wil mijn VCA snel halen: is dat mogelijk?

Je wilt je VCA snel halen: is dat mogelijk? In de basis luidt het antwoord op deze vraag “ja”. Er zitten wel een paar mitsen en maren aan vast, waar wij je bij dezen graag over inlichten.

Je VCA snel halen? Dat is in principe mogelijk

In principe is het mogelijk om je VCA snel te halen. Om VCA examen te doen, heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt je inschrijven voor het VCA examen en dit examen op de afgesproken datum en locatie afleggen. Daar komt wel de eerste voorwaarde om de hoek kijken: soms is het met de examens drukker en soms rustiger. Schrijf je altijd op tijd in om teleurstelling te voorkomen.

 

Het is namelijk mogelijk dat enkele examendata in de nabije toekomst al zijn volgeboekt. Je kun je altijd inschrijven op een examenlocatie van jouw keuze. Het liefst doe je natuurlijk dichtbij examen, maar mocht daar niet op korte termijn mogelijkheid toe zijn, dan kun je altijd overwegen om je ergens anders in te schrijven, zodat je snel je VCA kunt halen.

 

De tweede, en belangrijkste, voorwaarde is natuurlijk dat je slaagt. Slaag je niet, dan zal jij je opnieuw moeten inschrijven voor een examen. Als je geluk hebt, kun je op de eerstvolgende examendatum terecht, maar als je pech hebt, zal je (wederom) langer moeten wachten dan gewenst.

Hoe zorg je dat je in een keer slaagt?

In de praktijk kun je bijna altijd je VCA snel halen. Het komt er bijna altijd op neer dat je snel je VCA kunt halen wanneer je in een keer slaagt. Hoe zorg je hier nu voor? Bereid je goed voor. Neem het VCA examen serieus. Het is met de juiste voorbereiding echt voor iedereen wel goed te doen, maar je zult wel moeten leren.

 

Door een goed VCA boek aan te schaffen of een e-learning traject te volgen, kun je in je eigen tijd goed leren. WIl je extra zekerheid, of twijfel je aan je eigen discipline, ga dan voor een VCA cursus. Niet alleen ben je daarmee optimaal voorbereid; je doet ook aansluitend aan de eendaagse cursus examen (dezelfde dag nog). Zo weet je zeker dat je jouw VCA snel behaalt. Je VCA snel halen: is dat mogelijk? Absoluut dus, maar wees er wel snel bij. 1,5 miljoen Nederlanders hebben een VCA certificaat. Er is doorlopend vraag naar.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.