Hoeveel dB dempen oordoppen?

Hoeveel dB dempen oordoppen? Het antwoord is: veel. Natuurlijk is het afhankelijk van het merk en type oordoppen dat je koopt. Maar over het algemeen kun je zeggen dat oordoppen de best mogelijke demping bieden. Inderdaad: nog meer dan oorkappen, terwijl oorkappen duurder zijn. Dat komt doordat je oordoppen in je oor draagt en zo de gehoorgang echt goed afsluit voor geluid van buitenaf. Oordoppen zorgen voor tientallen decibellen demping.

Hoeveel dB dempen oordoppen concreet?

Voor oordoppen mag je uitgaan van een demping tussen 30 en 40 decibel. Dat is dus behoorlijk wat. Zeker wanneer je kijkt naar de prijs. Want oordoppen zijn ontzettend voordelig. Je koopt voor weinig geld een flinke voorraad. Want dat is het wel met oordoppen: wegwerp oordoppen zijn geschikt voor eenmalig gebruik. Dit omdat ze vervormen. Natuurlijk kun je ze wel een aantal keer in en uit doen. Oordoppen gebruik je alleen nooit langere periode. Dat wil zeggen: de volgende dag pak je weer een nieuw paar.

Oordoppen of oorkappen?

We hadden het in de inleiding al even over oordoppen versus oorkappen. De beste oorkappen kunnen een demping bieden die overeenkomt met die van oordoppen. Waarom zou je dan voor oorkappen kiezen wanneer oordoppen beter dempen? Dat heeft onder andere te maken met draagcomfort of hygiëne. In sommige situaties zijn oorkappen gewoon wenselijker. Bijvoorbeeld wanneer je elke dag gehoorbescherming moet dragen en oorkappen daarbij kunnen zorgen voor voldoende demping.

Ben je verplicht om oordoppen te dragen?

Je bent verplicht om gehoorbescherming te dragen bij een geluidsniveau vanaf 85 decibel. Over de precieze verplichting kun je hier lezen. Je mag zelf kiezen of je liever oordoppen of oorkappen draagt: zolang er maar sprake is van voldoende geluidsdemping.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.