Heftruck certificaat geldigheid

Als je de heftruck basiscursus met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je het heftruck certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig en daarmee ben je vijf jaar lang bevoegd om een heftruck te besturen.

Is je heftruck certificaat verlopen, dan heb je drie maanden de tijd om deze te verlengen. Dit doe je door het volgen van een herhalingscursus.

Waarom is het heftruck certificaat vijf jaar geldig?

Het blijkt dat een groot deel van de theoretische kennis na vijf jaar vervaagt. Maar ook kunnen regels en wetgeving veranderen. Daarom is het belangrijk om periodiek nieuwe kennis op te doen en oude kennis op te halen.

Wat leer ik tijdens de herhalingscursus?

De herhalingscursus duurt een halve dag. Net als de basiscursus bestaat de herhalingscursus uit een theorie- en praktijkgedeelte.


Oude kennis wordt opgefrist. Tijdens het praktijkgedeelte van de herhalingscursus laat je zien dat je nog steeds in staat bent om op een veilige manier de heftruck te besturen en dat je je bewust bent van de gevaren die het besturen van de heftruck kunnen meebrengen.

Moet ik opnieuw examen doen?

Het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte worden beiden afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvang je een nieuw heftruckcertificaat in de vorm van een certificaat en bijbehorende ARBO pas. Deze versturen wij binnen enkele dagen, per post.
Je certificaat is hierna opnieuw vijf jaar geldig.

Ik ben vergeten mijn certificaat te verlengen, wat nu?

In het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over het verlengen van je certificaat. Heb je eerder bij ons examen gedaan, dan nemen wij op tijd contact met je op om een afspraak met je te maken voor de herhalingscursus.

Mocht het toch gebeuren dat je je certificaat niet binnen drie maanden na de geldigheidsduur verlengt, dan zul je opnieuw de basiscursus moeten volgen.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou