Heftruckcertificaat verlengen

Na het succesvol doorlopen van de basiscursus heftruckchauffeur ontvang je het heftruckcertificaat. Met dit certificaat kan je aantonen dat jij capabel bent om een heftruck te besturen. Het certificaat is vijf jaar geldig. Wil je het certificaat verlengen, dan maak je een afspraak voor de herhalingscursus. 

Waarom is het certificaat vijf jaar geldig en niet langer? 


Het blijkt dat een groot deel van de theoretische kennis na vijf jaar vervaagt. Maar ook kunnen regels en wetgeving veranderen. Daarom is het belangrijk om periodiek nieuwe kennis op te doen en oude kennis op te frissen. 

Maar wat kan ik dan nog leren tijdens de herhalingscursus?

Tijdens de herhalingscursus wordt tijdens het theoriegedeelte je oude kennis weer opgehaald. Tijdens het praktijkgedeelte van de herhalingscursus laat je zien dat je nog steeds in staat bent om op een veilige manier de heftruck te besturen en dat je je bewust bent van de gevaren die het besturen van de heftruck kunnen meebrengen. 

Moet ik dan ook opnieuw examen doen?

Het theoriegedeelte en het praktijkgedeelte worden beiden afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvang je een nieuw heftruckcertificaat in de vorm van een ARBO-pas. Deze versturen wij binnen enkele dagen, per post. Je certificaat is hierna opnieuw vijf jaar geldig.

Ik ben vergeten mijn certificaat te verlengen, wat nu?

In het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over het verlengen van je certificaat. Wij nemen op tijd contact met je op om een afspraak met je te maken voor de herhalingscursus. Mocht het toch gebeuren dat je je certificaat niet binnen drie maanden na de geldigheidsduur verlengt, dan zul je opnieuw de basiscursus moeten volgen. 

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou