Heftruckcertificaat checken

Iedere medewerker in een organisatie die een heftruck wil gaan besturen, dient een heftruck cursus te volgen en het heftruckcertificaat te behalen. Als de medewerker de cursus met goed gevolg heeft afgerond, dan krijgt hij/zij een heftruckcertificaat en een ARBO-pas die te allen tijde bij je gedragen kan worden tijdens het werk.

 

Met dit certificaat is de heftruckchauffeur eigenaar van het enige erkende heftruck rijbewijs waarmee wordt voldaan aan de eisen die volgens de Arbowet worden gesteld.

 

Om zeker te weten dat een medewerker de cursus heeft gevolgd en heeft afgerond met een certificaat, kan het zijn dat de werkgever erom vraagt. Zorg er dus altijd voor dat je de pas, die hoort bij het certificaat, bij je draagt. Alleen dan kan je bewijzen dat jij capabel bent om een heftruck te besturen. 

 

Ga je solliciteren? Je nieuwe werkgever kan vragen naar een bewijs waarmee je kan aantonen dat je een heftruck kan en mag besturen. Zorg dus ook tijdens je sollicitatiegesprek dat je de pas bij je hebt. 

Hoe kun je een heftruckcertificaat checken?

Je kunt de geldigheid van het heftruckcertificaat checken bij de instantie waar het certificaat is behaald.

Zelf op tijd je heftruckcertificaat checken op geldigheid

Heb je bij ons de heftruckcursus gevolgd? Dan hoef je je weinig zorgen te maken. Tegen de tijd dat je certificaat is verlopen, nemen wij contact met je op om de herhalingscursus in te plannen. Heb je ergens anders de cursus gevolgd? Let dan goed op, wanneer je certificaat weer aan vervanging toe is. 

 

Doe de herhalingscursus wel binnen drie maanden na de verloopdatum van je certificaat. Ben je te laat, dan zal je opnieuw de basiscursus moeten volgen.

Wat nu als ik mijn pas kwijtraak?

Het kan de besten gebeuren. Ook al let je nog zo goed op. Het kan natuurlijk voorkomen dat je de pas kwijtraakt. Geen zorgen. Heb je bij ons de cursus gevolgd, dan kan je bij ons ook een nieuw certificaat aanvragen. Het is wel belangrijk dit zo snel mogelijk te doen. De kosten: € 15,00.

 

Je kan het certificaat opnieuw aanvragen door een mail te sturen naar info@arbocentrum.nl. Het is hier ook mogelijk een digitaal certificaat aan te vragen. Dat is wel zo makkelijk, want de kans op kwijtraken wordt een stuk kleiner. 

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou