Elektroden AED

De elektroden zijn voor een AED van cruciaal belang. Via deze elektroden, die je als stickers op de borst van het slachtoffer plakt, kan de AED zijn schok overbrengen. Niet alleen dat: de eerste functie van de elektroden is om een hartritme te detecteren. Zijn de elektroden zoek of defect, dan kun je de AED niet gebruiken. Dat is een scenario dat je absoluut wilt voorkomen. Natuurlijk kun je in zo’n scenario direct overgaan op handmatige reanimatie, maar de kans op een succesvolle reanimatie is met een AED vele malen groter.

 

Gelukkig voeren AED’s regelmatig zelftesten uit en kunnen veel AED’s daarbij ook testen of de elektroden nog werken. Blijken deze defect, dan zal de AED hier melding van maken zodat je de elektroden tijdig kunt vervangen.

Wat te doen bij defecte elektroden van de AED?

Indien de elektroden van de AED een defect vertonen, hoef je gelukkig alleen maar nieuwe elektroden aan te schaffen. Het geheel vervangen van de AED is gelukkig niet nodig. Dat zou immers behoorlijk in de kosten lopen.

Let op: elke AED heeft zijn eigen elektroden

Het is belangrijk om te weten dat elke AED zijn eigen elektroden heeft. Zorg er dan ook voor dat je de juiste exemplaren aanschaft. Zonder de juiste elektroden is de AED nutteloos: deze zal dan niet werken.

Tip: schaf een voorraad aan

Mits correct verpakt en bewaard zijn AED elektroden lang houdbaar. Het is dan ook een verstandig idee om een kleine voorraad aan te leggen. Ondanks dat de AED zelftesten uitvoert, kan het bij wijze van hoge uitzondering voorkomen dat een test faalt of dat er gewoon niet goed wordt opgelet. Het laatste dat je wilt is dat je er tijdens het gebruik van de AED – er is dan sprake van een levensbedreigende situatie – achter komt dat de elektroden niet werken of niet aanwezig zijn.

Schaf de gewenste elektroden aan in onze webshop

In de webshop van ARBO winkel, en natuurlijk in onze fysieke winkel in Ede, kun je terecht voor het aanschaffen van een AED. Natuurlijk verkopen wij ook elektroden voor de AED’s in ons assortiment.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou