Een VCA training, wat is dat?

Een VCA training is de beste manier om je voor te bereiden op je VCA examen. Het afleggen van het officiële VCA examen is de enige manier om je VCA certificaat te behalen. Je kunt jezelf voorbereiden zoals je wilt. Door zelf te studeren, bijvoorbeeld met behulp van VCA studieboeken of een e-learning cursus, of door het volgen van een VCA training. Een VCA training is de meest gebruikte methode. Dat is niet verwonderlijk, want het biedt uitstekende resultaten. Van alle mensen die bij ARBO centrum een cursus volgen, slaagt 95% de eerste keer voor het examen. Met een goede VCA training heb je dus een hoge mate van zekerheid. Dat is wel zo fijn, want je wilt natuurlijk geen extra tijd en geld kwijt zijn aan het doen van herexamen.

Wat houdt een VCA training in?

Op een VCA training leer je van een ervaren docent alles wat je moet weten om te kunnen slagen voor je VCA examen. Natuurlijk volg je de training ook om direct te slagen voor je examen, maar waar het natuurlijk werkelijk om draait, is dat je waardevolle kennis opdoet.

 

Een VCA training is volledig theoretisch. Dat is niet voor iedereen de leukste manier van leren. Op een goede training van een goede docent zal er echter altijd worden gezorgd voor een praktijkgerichte aanpak. Voorbeelden uit de praktijk, interessante vraagstukken en tweerichtingsverkeer in plaats van een docent die alleen maar staat te oreren.

 

VCA draait ook om theorie, om kennis. Het is vervolgens aan jezelf om deze kennis in de praktijk toe te passen. Een VCA training kan ook moeilijk praktijkgericht plaatsvinden, omdat VCA universeel geldt. VCA wordt toegepast in tal van sectoren en ontelbare beroepen.

 

Op een VCA training wordt dan ook zeker niet uitgelegd hoe je jouw werk moet doen. Dat is ook niet het doel van VCA. Het doel van VCA is kennis en bewustzijn op het gebied van risico’s qua veiligheid, gezondheid en milieu bij het uitvoeren van je werkzaamheden. Een VCA training helpt hierbij. Je leert anders kijken naar je werk en wordt je meer bewust van veiligheid in de brede zin van het woord. Met deze kennis help je mee aan het terugdringen van arbeidsongevallen. Iets waar VCA absoluut in is geslaagd.

 

Je kunt altijd een VCA training volgen op het gewenste niveau. Er is niet alleen een training voor VCA basis (VCA voor medewerkers met een uitvoerende functie), maar ook voor VCA VOL (speciaal voor leidinggevende medewerkers) en zelfs een training voor intercedenten (VIL VCU).

Duurt een VCA training lang?

In veruit de meeste gevallen is een VCA training een eendaagse cursus. Direct na de training doe je examen. Als het goed is, behaal je dus in één dag je VCA certificaat.

Waar kun je een training volgen?

Een VCA training kun je op een trainingslocatie volgen. ARBO centrum heeft er tientallen verspreid door het hele land, dus het is voor iedereen mogelijk om een cursus in de buurt van het werk of thuis te volgen.

 

Mocht het zo zijn dat heel veel mensen uit dezelfde organisatie een VCA training willen volgen, dan kan er bij ARBO centrum worden gezorgd voor een VCA groepstraining. Deze kan op een van de cursuslocaties plaatsvinden, maar ook in company worden georganiseerd.

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »