transport en logistiek cursus

Alles weten over transport en logistiek cursussen?

ARBO centrum heeft alle kennis over stapelaar cursussen in huis. Al deze kennis delen we maar al te graag met onze bezoekers. We hebben alles over transport en logistiek cursussen op een pagina gezet. Met een klik op onderstaande button ga je naar de pagina met transport en logistiek cursussen!

Kan ik zonder certificaat in de transport en logistiek aan het werk?

Kan ik zonder certificaat in de transport en logistiek aan het werk? Dat hangt er helemaal vanaf wat je wil gaan doen. In de transport en logistiek zijn natuurlijk veel verschillende banen en functies die je kunt bekleden. Wil jij werken in een functie waarin jij je echt direct bezighoudt met transport of logistiek? Dat wil zeggen: met het vervoer van goederen. Dan is de kans groot dat je niet zonder certificaat kunt werken.

Waarom kan ik niet zonder certificaat in de transport en logistiek aan het werk?

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je best vaak niet zonder certificaat in de transport en logistiek aan het werk mag. Dit heeft te maken met wettelijke eisen. Zo is onder andere bepaald dat bestuurders van bedrijfsvoertuigen a) capabel moeten zijn en b) dit moeten kunnen aantonen.

 

Bij bedrijfsvoertuigen denk je wellicht direct aan grote en zware machines, zoals een graafmachine. Er zijn echter veel meer voertuigen die als bedrijfsvoertuig worden geclassificeerd. Met veel van deze voertuigen wordt in de transport en logistiek gewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de zijlader, elektrotruck, orderpicker truck, containertruck of terminal trekker. En natuurlijk de heftruck en reachtruck. Maar zelfs ook kleinere voertuigen zoals een EPT (Elektrische Pallettruck).

 

Om er zeker van te zijn dat je over de kennis en vaardigheden beschikt om deze voertuigen te besturen, beschikken zij stuk voor stuk over een eigen certificaat. Werkgevers zullen medewerkers altijd verplichten om het certificaat te behalen voor de voertuigen die zij moeten besturen. Dit is namelijk dé manier om aan te tonen dat je aan je wettelijke verplichtingen voldoet.

Wat nu als ik geen certificaat heb?

Heb je geen geldig certificaat, dan vallen er heel wat functies in de transport en logistiek af. Gelukkig kun je het gewenste certificaat snel halen. Kijk maar eens naar de transport en logistiek cursussen van ARBO centrum. Je vindt hier direct de cursus voor het door jou gewenste voertuig. Binnen een dag behaal je jouw officiële certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

 

Wil je meerdere voertuigen kunnen besturen? Het is altijd mogelijk om een combinatie van diverse cursussen te maken. Deze kunnen verzorgd worden op één van de vele locaties van ARBO centrum door heel het land. Het is echter ook mogelijk om een groepscursus te organiseren op de eigen locatie (bij voldoende deelnemers vanuit het bedrijf). Ook maatwerk is mogelijk: neem hiervoor contact op met ARBO centrum.

Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Gerelateerde cursussen

Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Alkmaar
AlkmaarMeer informatie
Lees verder
Otterkoog 93 d
1822BX Alkmaar
Amsterdam
AmsterdamMeer informatie
Lees verder
Nieuwe Hemweg 24
1013 CX Amsterdam
Apeldoorn
ApeldoornMeer informatie
Lees verder
Violierenplein 101
7329 DR Apeldoorn
Barendrecht
BarendrechtMeer informatie
Lees verder
Bijdorpplein 9-11
2992 LB Barendrecht
Breda
BredaMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 4
4823 AG Breda
Den Haag
Den HaagMeer informatie
Lees verder
Junostraat 6
2516 BR Den Haag
Gorinchem
GorinchemMeer informatie
Lees verder
Papland 13-K
4206 CK Gorinchem
Groningen
GroningenMeer informatie
Lees verder
Sportlaan 2
9791 LX Ten Boer
Hengelo
HengeloMeer informatie
Lees verder
Aquamarijnstraat 143
7554 NP Hengelo
Houten
HoutenMeer informatie
Lees verder
Wilgenkade 5
3992 LL Houten
Lelystad
LelystadMeer informatie
Lees verder
Koperstraat 3A
8211 AK Lelystad
Maastricht
MaastrichtMeer informatie
Lees verder
Malbergsingel 62
6218 AV Maastricht
Nijmegen (VCA)
Nijmegen (VCA)Meer informatie
Lees verder
Kamerlingh Onnesstraat 6b
6603 AZ Wijchen
Sneek
SneekMeer informatie
Lees verder
Harmen Sytstrastraat 8a
8602 TM Sneek
Spijkenisse
SpijkenisseMeer informatie
Lees verder
Hofweg 1
3208 LE Spijkenisse
Venray
VenrayMeer informatie
Lees verder
Macroweg 22
5804 CL Venray
Waddinxveen
WaddinxveenMeer informatie
Lees verder
Nijverheidsweg 2
2742 RG Waddinxveen
Wolvega
WolvegaMeer informatie
Lees verder
Frisaxstraat 3
8471 ZW Wolvega
Zoetermeer
ZoetermeerMeer informatie
Lees verder
Aluminiumstraat 47
2718 RB Zoetermeer
Zwolle
ZwolleMeer informatie
Lees verder
Baileystraat 2-D
8013 RV Zwolle
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Je wilt natuurlijk slagen voor je cursus en een goede voorbereiding treffen.
Bij ARBO centrum is het lesmateriaal van de cursus zo ontwikkeld dat je niet persé voorbereiding nodig hebt, ongeacht ervaring of geen ervaring.

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Inhoud accordeon

Nee, dit is zowel theorie als praktijk. Goed, dat je voor het eerst leest dat een transport en logistiek cursus niet alleen maar praktijk is, kan een beetje een teleurstelling zijn. We snappen dat het praktijkgedeelte toch het gedeelte is waar je het meeste naar uitkijkt. Helaas zou alleen praktijk gewoon niet werken. Om veilig en capabel jouw bedrijfsvoertuig in de praktijk te kunnen besturen, moet je natuurlijk bepaalde theoretische kennis hebben. Dit is verplicht, want in het officiële examen dat direct na de cursus volgt, worden theorie en praktijk getoetst.

Lees meer