Waarom een EHBO hesje aan te raden is

Een EHBO hesje is een waardevolle extra voor iedere EHBO’er. Een EHBO hesje is dan ook aan te raden binnen diverse omgevingen en om verschillende redenen. Lees in deze blog waarom.

Waarom een EHBO hesje aan te raden is: duidelijkheid

Waarom een EHBO hesje aan te raden is? Voor de duidelijkheid. EHBO’ers beschikken over waardevolle en soms zelfs levensreddende kennis en vaardigheden. Een EHBO hesjes vergroot de zichtbaarheid en zorgt ervoor dat mensen je als EHBO’er sneller kunnen vinden. Maar niet alleen dat.

Waarom EHBO hesje

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

Wanneer er EHBO verleend moet worden, is er vaak sprake van een stressvolle, misschien zelfs paniekerige of chaotische situatie. EHBO’ers die in die situaties een EHBO hesje dragen, zijn direct als EHBO’er te herkennen. Daarom is een EHBO hesje in zulke situaties aan te raden. Omstanders zien direct wie er hulp verleent en weten dat zij EHBO’ers niet moeten storen, of wellicht zelfs kunnen assisteren.

 

Maar andersom werkt ook: wanneer er nog geen EHBO’er ter plaatse is, zullen mensen natuurlijk direct op zoek gaan naar hulp. Wie een EHBO hesje draagt, is zelfs van een afstand goed te herkennen en kan daarom sneller ter plaatse zijn bij een slachtoffer. Omstanders weten je te vinden.

Zichtbaarheid onder alle omstandigheden

Een andere reden waarom een EHBO hesje aan te raden is, is omdat je hiermee zichtbaar bent onder alle omstandigheden. Dankzij de felle kleur val je overdag of bij (dag)licht goed op, maar dankzij de reflecterende strepen ben je ook in het donker goed zichtbaar.

Dit betekent niet alleen dat je ook in het donker goed te vinden bent (mits er een lichtbron is), maar ook dat je jouw EHBO werkzaamheden veiliger kunt uitvoeren.

Het wekt vertrouwen en zorgt voor een gevoel van veiligheid

In veel gevallen is het voor aanwezigen ook vertrouwenwekkend wanneer EHBO’ers EHBO hesjes dragen. Zien dat het met de veiligheid goed zit, werkt geruststellend voor mensen. Ben jij EHBO’er? Laat het dan zien. Dit is met name nuttig op evenementen of festivals. Ook wanneer er ergens een calamiteit uitbreekt (ook in het bedrijf) is het aan te raden om een EHBO hesje aan te trekken voor de duidelijkheid.

EHBO hesjes kopen

EHBO hesjes kopen doe je in de webshop van ARBO winkel. Wij bieden je hesjes in veel verschillende kleuren tegen zeer scherpe prijzen.

Gerelateerde producten

BHV hesje in het geel

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.