Ga jij jouw VCA examen halen? Dan geven wij je graag enkele VCA examen tips. Voor veel kandidaten die het VCA examen afleggen, is het maken van een examen iets dat zij al langere tijd niet meer gedaan hebben. ARBO centrum biedt je de mogelijkheid om jouw VCA examen af te leggen op een locatie bij jou in de buurt. Hoewel het afleggen van het examen slechts een uur à anderhalf uur duurt (afhankelijk van het examen dat je doet), zou het natuurlijk zonde zijn als je niet direct slaagt en op een ander moment opnieuw examen moet doen. Met onze VCA examen tips verschijn je goed voorbereid op het examen.

De belangrijkste van alle VCA examen tips: neem het examen serieus

De belangrijkste tip van alle VCA examen tips die wij je kunnen geven, is om het examen vooral serieus te nemen. Ook al heb je de nodige kennis en ervaring: het VCA examen behandelt specifieke onderwerpen. Het examen is voor iedereen goed te doen, mits je zorgt voor een goede voorbereiding. Je zult dus wat tijd en moeite moeten investeren om het examen succesvol af te leggen. Doe je dit niet, dan leert onze ervaring dat de kans op slagen aanzienlijk afneemt. Dat is niet alleen zonde van je tijd, maar ook zonde van het geld. Of je werkgever/opdrachtgever of jijzelf nu het examen betaalt; wanneer je een tweede keer examen moet doen, dien je weer de volledige kosten te betalen.

Bereid je voor met een boek

In onze VCA examen tips is er uiteraard een plek ingeruimd voor het voorbereiden op het examen met behulp van een boek. Op onze website www.cursusboeken.nl kun je jouw VCA boeken aanschaffen. Waarom is het voorbereiden met een boek zo’n waardevolle tip? Om een aantal redenen.

Allereerst is het boek samengesteld door ervaren professionals en experts op het gebied van Arbowetgeving. Je weet dus zeker dat je studeert met een boek waarin alle zaken die tijdens het examen aan bod komen, goed worden behandeld. Wanneer je zelf op zoek gaat naar bronnen van informatie, heb je niet de zekerheid dat deze informatie ook betrouwbaar is.

Ten tweede profiteer je ook nadat je jouw VCA examen hebt gehaald nog altijd van een goed VCA boek. Je hebt hiermee namelijk nog altijd een naslagwerk dat je te allen tijde kunt raadplegen. Dat is zeker niet onverstandig, want je VCA certificaat is heel wat jaren geldig. Tussentijds je kennis op peil houden is dus zeker geen verkeerde keuze.

Ook kun je een VCA boek bestellen in meerdere talen. Dat is handig wanneer Nederlands niet je moedertaal is. Wanneer je geen volledig begrip hebt van de Nederlandse taal, kun je belangrijke details en nuances missen. Ook het VCA examen kun je overigens in diverse talen afleggen.

Maak een VCA proefexamen

 

Je kunt je nog zo goed voorbereiden; wat je natuurlijk wilt, is een goed gevoel krijgen van hoe het is om een examen te maken. Maak daarom een VCA proefexamen. Zo’n proefexamen kun je op diverse plekken vinden, maar ook onze VCA boeken bevatten proefexamens. Het maken van een proefexamen is absoluut aan te raden. Niet alleen raak je op die manier bekend met de vraagstelling van het examen en test je direct je kennis; je ontdekt ook of je alle vragen binnen de tijdslimiet kunt beantwoorden. Dit is niet iets waar je tijdens het maken van het daadwerkelijke examen nog twijfels over wilt hebben.

 

Volg een VCA cursus

Met geen van de VCA examen tips hoef je rekening te houden wanneer je een VCA cursus bij ARBO centrum volgt. Ook met een VCA cursus haal jij jouw VCA certificaat in één dag. Tijdens een dagdeel leert een ervaren docent je alles wat je moet weten. Direct daarna doe je examen. Het slagingspercentage onder mensen die een VCA cursus volgen, ligt bijzonder hoog. Zijn er bij jou in de organisatie meerdere professionals die hun VCA certificaat willen halen? Bij voldoende animo kan de VCA cursus inclusief het examen ook op locatie gegeven worden. 

Bericht delen:

Verder lezen?