Tips om snel heftruckchauffeur te worden

Wil je heftruckchauffeur worden? Dat begrijpen wij. Het is een uitdagende baan met verantwoordelijkheid, vaak ook in een dynamische omgeving. Bovendien heb je om heftruckchauffeur te worden geen ingewikkelde en lange opleiding nodig. Toch kun je niet zomaar heftruckchauffeur worden. Lees verder voor handige tips om snel heftruckchauffeur te worden.

Scroll om verder te lezen >>

Een heftruck cursus volgen?

Tips om snel heftruckchauffeur te worden: haal alvast je certificaat

Je weet het misschien al, maar voor de zekerheid: om heftruckchauffeur te worden, dien je in het bezit te zijn van het heftruckcertificaat. Dus inderdaad: er komt wel wat leerwerk bij kijken. Dit valt echter ontzettend mee. Om je certificaat te halen, dien je alleen te slagen voor een eendaagse cursus. Deze kun je volgen bij ARBO centrum. Je leert dan van een ervaren docent alles wat je moet weten én kunnen (theorie en praktijk) om een heftruck goed te besturen. Na de cursus doe je direct examen.

 

Waarom geven wij dan als eerste tip om snel heftruckchauffeur te worden dat je jouw certificaat moet halen? Simpel: dan hoeft jouw toekomstige werkgever hier geen tijd en energie (en geld) meer in te steken. Nu is het zo dat veel werkgevers hier echt niet te beroerd voor zijn. Maar bekijk het eens vanuit de ogen van een werkgever: als deze de keuze heeft uit twee gelijkwaardige kandidaten waarvan er eentje al wel een certificaat heeft, wie zal de werkgever dan kiezen?

Zelfstudie is ook een optie

Heb je geen zin om een cursus te volgen? Zelfstudie is ook een optie. Je kunt dan met een boek of e-cursus leren voor je examen. Onze tip om snel heftruckchauffeur te worden: neem dit serieus. Het zou gewoon zonde zijn als je zakt voor je examen. En echt, dat examen is prima te doen als je het gewoon serieus neemt.

Al mogelijk vanaf je zestiende

Wist je dat je al je heftruckcertificaat kunt halen vanaf je zestiende? Vanaf zestien jaar mag je onder begeleiding van een meerderjarige collega met certificaat een heftruck besturen. Mits je natuurlijk zelf je certificaat hebt behaald. Dus ben jij bijna zestien en wil je heftruckchauffeur worden? Schrijf je dan alvast in.

Een andere mogelijkheid: bespreek je wensen met je werkgever

Heb jij al een baan en wil jij je ontwikkelen tot heftruckchauffeur? Bespreek dit dan met je werkgever. Zo kun je snel heftruckchauffeur worden. Wanneer er in het bedrijf behoefte is aan een chauffeur, dan kan je werkgever je opleiding wil regelen (en betalen!).

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?