3 situaties waarbij je een rolsteiger gebruikt

Op een rolsteiger werken zonder certificaat, kan dit? Nee! Wat wel kan? Je rolsteiger certificaat behalen! En dat doe je bij ARBO Centrum via onze rolsteiger cursus. Sinds 1 januari 2018 is het wettelijk verplicht te beschikken over een rolsteiger certificaat als je hier werkzaamheden mee verricht. Rolsteigers zijn speciale steigers die uit een of meerdere werkvloeren bestaan. Ze zijn tevens verplaatsbaar, omdat ze van vier wielen voorzien zijn. Dit in tegenstelling tot normale steigers. In deze blog vertellen we je waarom het zeker aan te raden is om een rolsteiger certificaat te behalen en voor wie dit geschikt is.

Waarom een rolsteiger certificaat halen?

Door geen rolsteiger certificaat te behalen, neem je een risico. Je moet kunnen aantonen dat je veilig kunt werken en het rolsteiger certificaat is hiervoor de ideale manier. Werk je zonder certificaat en gebeurt er een ongeval of maak je schade, dan kan dit zorgen voor problemen met de verzekering. Dit naast nog eventuele sancties.

Voor wie is de rolsteiger cursus geschikt?

Een rolsteiger cursus is geschikt voor zowel beginnende als ervaren werknemers uit de bouw, mensen die regelmatig op hoogte werken of van steigers gebruikmaken. Het is belangrijk dat de persoon die met de rolsteiger werkt exact weet wat de mogelijkheden hiervan zijn om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Ook moet de gebruiker de veiligheidsrichtlijnen en risico’s kennen.  Dit alles leer je uiteraard in onze cursus.

Behaal jouw rolsteiger certificaat bij ARBO Centrum

Behaal jouw rolsteiger certificaat bij ARBO centrum en kies voor optimale veiligheid tijdens het werken met de rolsteiger. Wij hebben cursuslocaties door heel het land, waardoor er altijd een locatie bij je in de buurt is. Indien gewenst en bij genoeg aanmeldingen vanuit het bedrijf komen wij ook bij jou op locatie. De cursisten van ARBO centrum beoordelen onze cursussen gemiddeld met een 9. Wij hebben een slagingspercentage van meer dan 95%. Meld je direct aan en behaal ook jouw rolsteiger certificaat in één dag.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?