3 situaties waarbij je een rolsteiger gebruikt

Wanneer aan panden gewerkt moet worden zijn er diverse mogelijkheden om dit veilig te doen. Twee van de meest gebruikte mogelijkheden zijn een rolsteiger en een hoogwerker. Maar wat zijn nu situaties waarin je een rolsteiger gebruikt? Onderstaand drie voorbeelden waarin een rolsteiger ervoor zorgt dat je goed en veilig kunt werken.

Scroll om verder te lezen >>

Rolsteiger groepstraining volgen?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Wanneer een hoogwerker niet voldoet

Hoogwerkers bieden heel veel mogelijkheden. Zo hebben veel hoogwerkers en zeer grote reikwijdte. Toch kan het gebeuren dat een hoogwerker niet voldoet. Bijvoorbeeld omdat de reikwijdte niet voldoende is. Of omdat er te weinig plaats is voor de hoogwerker om goed te staan of veilig en vrij te bewegen. In die gevallen is een rolsteiger ideaal. Een rolsteiger stelt je in staat om overal te komen maar neemt niet veel ruimte in. Je kunt ermee veilig en stabiel werken.

Wanneer je op diverse plekken aan een pand moet werken

Het grote voordeel van een rolsteiger is deze verplaatsbaar is. Moet je op diverse plekken aan een pand werken, dan is een rolsteiger vaak ideaal. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van kozijnen rondom het pand. Met een rolsteiger verplaats je eenvoudig naar de volgende plek wanneer het werk op de vorige plek erop zit. Op de nieuwe locatie zet je de rolsteiger weer eenvoudig vast. Zo werk je ook daar weer veilig.

Wanneer er met meerdere mensen tegelijk gewerkt moet worden

Een rolsteiger kan capaciteit bieden voor meerdere personen. Dit is ideaal wanneer je met teams werkt aan dezelfde klus. Er zijn regels die bepalen met hoeveel personen je tegelijkertijd op een rolsteiger mag werken. Zorg dat je deze kent.. Onder de juiste omstandigheden en met inachtneming van de regels kun je vaak met meerdere personen op een rolsteiger werken. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere verdiepingen tegelijk aanpakken. Dit scheelt tijd.

Leer veilig werken met een rolsteiger

Veiligheid tijdens het werken met een rolsteiger valt of staat natuurlijk met kennis. Volg daarom een rolsteiger basiscursus van ARBO centrum. Hierin leer je hoe je veilig een rolsteiger opbouwt en er veilig op werkt. Ga nooit aan de slag zonder geldig certificaat. Schrijf je direct in voor een cursus bij jou in de buurt.

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?