Leuke activiteiten voor tijdens de bouwvak!

Ben jij ook zo toe aan de bouwvak? Geen verplichtingen, geen wekker. En we hebben tot nu toe zo’n heerlijke zomer met prachtig weer. En, vrij van allerlei belemmerende maatregelen.


Misschien ga je op vakantie naar het buitenland? Dan wensen wij je hiervandaan een hele fijne vakantie en een veilige heen- en terugreis.

Blijf je in Nederland? Er zijn legio leuke activiteiten die je kan doen in eigen land.

Dierentuinen en pretparken

Heb je kinderen? Succes gegarandeerd. Nederland kent talloze pretparken en veel dierentuinen. Voor iedere beurs. Voor jongere kinderen: minder bekend, maar net zo leuk zijn het dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna, Almere Jungle en het speelpark Oud Valkeveen in Naarden. 


Echte uitschieter: Madurodam. En nog tot oktober dit jaar te bezoeken: de Floriade in Almere.

Stedentrips

Een stedentrip in Nederland is vaak een verrassingstrip. Nederland kent veel mooie en oude steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk aan de Hanzesteden Kampen en Zwolle. Groningen, Nijmegen, of het bourgondische Maastricht. Maak een dagtrip, of boek eens een overnachting in de vele B&B’s.

Sportief

Houd je van fietsen? Nederland is fietsland. Door het hele land ligt 37.000 km aan fietspaden. Maak eens een alternatieve Elfstedentocht of ga de uitdaging aan met het heuvelachtige Limburg.

Zon, zee, strand en water

Houd je van lekker liggen op het strand, met voor de variatie een lekkere frisse pint halen bij zo’n hippe strandtent? De Nederlandse kustlijn is 425 km lang. Met pittoreske dorpjes als Callantsoog of Bergen aan Zee, maar ook met mondaine badplaatsen als Bloemendaal en Scheveningen voor als je meer vertier zoekt.

Maar je hoeft niet naar de kust om van water te genieten. Nederland is immers waterland. Niks is zo fijn als een bootje huren en de hele middag met een goed gevulde picknickmand vertoeven op één van de vele meren en plassen die ons land rijk is.

En houd je van drukte? Probeer dan eens met een punter te varen door het pittoreske Giethoorn. Maar pas op voor ongelukken. Het kan erg druk zijn op de Giethoornse waterwegen.

Houd je van cultuur en geschiedenis?

Bezoek dan eens de Deltawerken. Een imposant project dat laat zien hoe wij Nederlanders omgaan met onze strijd tegen het water. Of maak in het verlengde hiervan eens een omweg naar werelderfgoed Schokland. Wederom een indrukwekkende geschiedenis over onze strijd tegen het water.


De geschiedenis van Nederland rond de Zuiderzee is perfect te beleven in het Zuiderzee museum Enkhuizen. Een heerlijk openluchtmuseum waar ook voor kinderen veel te beleven is.


Nederland kent talloze prachtige kastelen, die voor een groot deel open zijn voor publiek.


Kortom, te veel om op te noemen. Ook als je in Nederland blijft, hoef je je absoluut niet te vervelen.

Houd het veilig tijdens de bouwvak

Ga je lekker op pad tijdens de bouwvak? Houd het dan veilig. Zorg altijd voor voldoende water als het warm is, maar denk ook aan belangrijke veiligheidsartikelen. Bijvoorbeeld een goede EHBO koffer en brandblussers voor in de auto.

Misschien ook een leuke tip voor tijdens de bouwvak? Een cursus volgen. Het volgen van een BHV of reanimatiecursus is beslist interessant en zeer nuttig.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?