In deze talen is het VCA examen beschikbaar

Alle medewerkers die werkzaam zijn in een “VCA sector”, zijn verplicht om hun VCA examen te doen. VCA geldt in meer dan twintig sectoren. Er zijn dus heel wat mensen die hun VCA examen moeten halen. In veel sectoren zijn dit niet alleen medewerkers met Nederlands als moedertaal. Bijna overal zijn expats of arbeidsmigranten aan het werk, of medewerkers die niet Nederlandstalig zijn opgevoed. Uiteraard wordt er met hen rekening gehouden. Daarom wordt het VCA examen ook in andere talen dan Nederlands aangeboden. In deze talen is het VCA examen beschikbaar.

VCA examen

Scroll om verder te lezen

Wil je ook een VCA cursus volgen?

Het VCA examen is beschikbaar in de volgende talen

Het VCA examen is standaard beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Turks en Russisch. Standaard beschikbaar wil zeggen dat er geen speciale aanvraag gedaan hoeft te worden om het examen in deze taal af te nemen. Het volstaat om dit aan te geven bij het aanvragen van het examen.

Maar omdat het zo belangrijk is dat iedereen veilig kan werken, is het examen in nog meer talen beschikbaar. Voor de talen hieronder geldt dat er op tijd aanvraag gedaan moet worden.

 

De volgende VCA examentalen zijn beschikbaar bij aanvraag minimaal 48 uur van tevoren: Arabisch,Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans, Slowaaks.

De volgende VCA examentalen zijn beschikbaar bij aanvraag minimaal 20 werkdagen voorafgaand aan het examen: Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tsjechisch, Zweeds

De talen voor het VCA VOL en VIL-VCU examen

De beschikbare talen uit de vorige alinea’s zijn van toepassing op het VCA basisexamen. Voor VCA VOL geldt dat het examen kan worden afgenomen in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Voor VIL-VCU geldt dat het examen kan worden afgenomen in het Nederlands en Engels.

Hoe zit het met de taal van de VCA cursus?

Wie zich optimaal wil voorbereiden op het VCA examen kan bij ARBO centrum een VCA cursus doen. Je krijgt dan alle noodzakelijke kennis aangeleerd en oefent hiermee. Aansluitend aan de cursus doe je direct examen. ARBO centrum biedt je de VCA cursus naast in het Nederlands ook in het Pools aan.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Veiligheidshelm

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?