In deze situaties moet je een VCA diploma kunnen tonen

Het VCA diploma is uitgegroeid tot dé manier om aan te tonen dat jij veilig kunt werken. In eerste instantie was VCA bedoeld voor de petrochemie. Toen bleek dat VCA zorgde voor veel meer veiligheid en minder ongelukken, werd het ook in andere sectoren ingevoerd. Nu zijn er en 20 sectoren en heel veel beroepen die hier gebruik van maken. In deze situaties moet je een VCA diploma kunnen tonen.

Scroll om verder te lezen

Wil je ook een VCA cursus volgen?

Eigenlijk moet het gewoon altijd

In welke situaties moet je een VCA diploma kunnen tonen? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Wanneer voor jouw beroep VCA verplicht is, moet je dit ook altijd kunnen tonen. VCA is namelijk niet voor niets verplicht. VCA is er om ervoor te zorgen dat jij jouw werk veilig kunt doen. Behoort jouw sector of beroep tot één van de VCA sectoren? Zorg er dan voor dat je altijd werkt met een geldig VCA certificaat.

 

Ondanks dat je het VCA diploma altijd moet kunnen tonen zijn er bepaalde situaties waarin dit extra belangrijk is. Onderstaand drie voorbeelden.

Tijdens een controle

Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden kun je gecontroleerd worden. Bijvoorbeeld door Inspectie SZ.. Het is belangrijk om dan aan te kunnen tonen dat je over een VCA diploma beschikt. Dat doe je met behulp van de officiële pas die je ontvangt wanneer je jouw diploma behaalt. Zo kun je ter plekke aantonen dat jij veilig en capabel kunt werken. Dit voorkomt vertraging en gedoe.

Wanneer een opdrachtgever hierom vraagt

Word jij (of jouw werkgever) ingeschakeld door een opdrachtgever? Dan is het goed mogelijk dat deze om jouw VCA diploma vraagt. Klanten en opdrachtgevers willen graag in zee gaan met partijen die bewezen veilig kunnen werken. Zorg er dan ook voor dat je ook in deze situatie altijd direct aan kunt tonen dat jij over een VCA diploma beschikt.

Na een ongeval of calamiteit

Ondanks aandacht voor veiligheid kan een ongeval altijd plaatsvinden. Na een ongeval zal er bijna altijd onderzoek worden gedaan. Na een ongeval of calamiteit moet jij dus aan kunnen tonen dat jij over een geldig VCA diploma beschikt. Zo kan worden vastgesteld dat het dat de calamiteit niet is ontstaan door jou onkunde.

VCA diploma halen bij ARBO centrum

Moet jij jouw CVA diploma nog halen? Schrijf je dan in voor VCA cursus bij ARBO centrum. Wij beschikken over locaties door heel het land. Onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Veiligheidshelm

Meer blogs lezen?