Het nut van een veilig hijsen certificaat

Zelfs voor een leek is het zichtbaar dat hijsen risico’s met zich meebrengt. Bij hijsen gaat het vaak om twee dingen: een zware last en een grote hoogte. Die combinatie is potentieel gevaarlijk. Je moet dus weten wat je doet. Lees hier meer over het nut van een veilig hijsen certificaat.

Veilig hijsen

Scroll om verder te lezen

Volg direct een cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten!

Veilig hijsen is complex en vereist kennis

Het veilig hijsen certificaat kun je alleen behalen door het volgen van een cursus. Dit is zeker niet overbodig. Hijsen is complex. Niet iedereen kan dit zomaar doen. Het is namelijk geen kwestie van gewoon maar een lading van punt A naar punt B tillen. Om dit veilig te doen moet je kennis hebben van hoe bepaalde dingen werken. Met een veilig hijsen certificaat op zak toon je aan dat je weet hoe zaken als maximale belasting en zwaartepunten werken.

Hijsen is risicovol, ook voor je omgeving

Wanneer je hijst heb je een grote verantwoordelijkheid. Voor een vaak waardevolle lading, maar ook voor je omgeving. Hijsen is risicovol voor de omgeving. Ladingen kunnen zwenken en in ernstige gevallen kan een lading vallen of kun je hier de controle over verliezen. Met een veilig hijsen certificaat op zak weet je zeker dat je over de juiste kennis beschikt om de risico’s van hijsen te beperken en dit zo veilig mogelijk te doen.

Je hebt een bewijslast

Omdat hijsen zo’n belangrijke en risicovolle taak is zul je moeten kunnen bewijzen dat jij dit veilig kunt doen. Het certificaat is hiervoor de aangewezen manier. Bij een ongeval of calamiteit heb je een bewijslast. Je zult moeten bewijzen dat je capabel bent en dat het ongeval of calamiteit niet heeft plaatsgevonden omdat jij onvoldoende kennis van veilig hijsen had. Met een geldig certificaat bewijs je dat je over alle kennis en vaardigheden beschikt.

Schrijf je in voor de cursus

Wil jij veilig kunnen hijsen? Schrijf je dan in voor de cursus veilig hijsen van ARBO centrum. Wij beschikken over cursuslocaties door heel het land. Er is er dus altijd eentje bij jou in de buurt. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?