Het nut van een VCA pas

Wanneer je slaagt voor je VCA examen ontvang je hiervan natuurlijk een bewijs. Dat bewijs is er onder andere in de vorm van een VCA pas. Wat is het nut van een VCA pas? Je staat er misschien niet bij stil, totdat je ineens in een situatie komt waarin die pas heel handig is. Draag daarom altijd je VCA pas bij je. Dit is waarom.

vca pas arbo centrum

Altijd en overal aantonen dat je jouw VCA certificaat hebt

Welke soort opleiding of wat voor diploma je ook behaalt: je zult hier altijd bewijs van ontvangen. Je moet immers kunnen aantonen dat je het ook echt gehaald hebt. Anders zouden mensen je moeten geloven op je woord. Dat werkt natuurlijk niet. Iedereen zou dan kunnen verkondigen een bepaalde opleiding of cursus gehaald te hebben. Daarom ontvang je na het behalen van je VCA jouw officiële VCA pas.

 

Maar waarom dan die pas? Omdat je tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden gecontroleerd zou kunnen worden. Oefen jij een beroep uit waarvoor VCA verplicht is, dan moet je altijd kunnen aantonen dat je over een geldig VCA certificaat beschikt.

Het scheelt tijd en gedoe

De VCA pas is niet de enige manier om aan te tonen dat jij over een geldig VCA certificaat beschikt. Dit staat ook genoteerd in het VCA register. Het nut van een VCA pas bewijst zich wanneer je bijvoorbeeld een controle krijgt. Draag jij je pas bij je, dan kun je ter plekke aantonen dat je over een geldig VCA certificaat beschikt.


Waarom is dat belangrijk? Stel nu dat je tijdens het werk een controle krijgt en je jouw VCA pas niet bij je hebt. Er is dan op dat moment geen manier om te controleren of jij echt je VCA hebt. Kortom: er kan niet direct worden vastgesteld dat jij je werkzaamheden uit mag voeren. Natuurlijk kan dit op een andere manier worden achterhaald, maar dit kost wel tijd. Je verliest daarmee misschien tijd die je helemaal niet kunt verliezen. Daarom draag je gewoon altijd je VCA pas bij je.

Heb jij je VCA nog niet?

Je VCA pas ontvang je dus alleen wanneer je bent geslaagd voor je officiële VCA examen. Heb jij je VCA nog niet? Schrijf je dan in voor de VCA cursus van ARBO centrum. Wij hebben altijd een locatie bij jou in de buurt. Onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en beoordelen onze cursus gemiddeld met een 9.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.