Een EPT, ook bekend als elektrische pallettruck, is een bedrijfsvoertuig. Voor alle bedrijfsvoertuigen geldt dat de bestuurder hiervan moet kunnen aantonen dat hij/zij capabel is om met het voertuig te werken. Daarom heeft elk soort bedrijfsvoertuig een eigen certificaat. Zo ook de EPT. Door je EPT certificaat te behalen, mag je een EPT besturen. Maar wat zijn de EPT certificaat kosten?

De EPT certificaat kosten bij ARBO centrum

Je EPT certificaat behalen doe je middels een EPT cursus. Bij ARBO centrum is de EPT cursus een eendaagse cursus. Dat scheelt natuurlijk in de EPT certificaat kosten. De kosten van de EPT basiscursus bedragen 295 euro exclusief BTW per deelnemer. Deze kosten zijn inclusief het afleggen van examen en het ontvangen van het EPT certificaat.

Zijn er nog meer kosten aan verbonden?

Wanneer jij jouw EPT certificaat behaalt, weet je zeker dat je de komende vijf jaar geen kosten meer hebt. Je certificaat is namelijk 5 jaar geldig. Wanneer je certificaat verloopt, is het noodzakelijk om een herhalingscursus te volgen. Deze kosten bedragen 225 euro per persoon, exclusief BTW. Ook hierna is jouw certificaat weer vijf jaar geldig.

Worden de kosten vergoed door je werkgever?

Vaak worden de EPT certificaat kosten door je werkgever vergoed wanneer je werkgever je opgeeft voor de cursus. Informeer van te voren; het kan namelijk betekenen dat jij helemaal geen kosten hebt.

Hoe ziet de cursus eruit?

Om je EPT certificaat te behalen zul je vooral moeten aantonen dat je de EPT veilig kunt besturen en bedienen. Het is immers een krachtig voertuig. Verkeerd of onzorgvuldig gebruik kan tot grote schade leiden. De cursus bestaat uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Het fijne is dat je direct na de theorie al aan de slag gaat in de praktijk. Ook doe je aansluitend examen. Zo weet je zeker dat alle kennis nog fris in je geheugen zit. Niet voor niets behalen cursisten van ARBO centrum een slagingspercentage van meer dan 95%.

Bericht delen:

Heb je een vraag?
Maandelijks blog
overzicht ontvangen?

Verder lezen?