Dit zijn de nadelen van een verlopen BHV diploma

Een BHV diploma is beperkte tijd geldig: een jaar. Daar is natuurlijk niet voor niets voor gekozen. Wanneer jouw BHV diploma verloopt ben je niet verplicht om opnieuw je diploma te halen. Verstandig is dat wel. Dit zijn de nadelen van een verlopen BHV diploma.

Brandblussers

Scroll om verder te lezen >>

BHV herhalingscursus volgen?

Je bent niet langer officieel BHV’er

Met een verlopen BHV diploma ben je niet langer officieel BHV’er. Dat is niet alleen zonde maar misschien ook een probleem voor het bedrijf waar je werkt. Bedrijven met medewerkers in dienst zijn namelijk verplicht om BHV’ers te hebben. Was jij de enige BHV’er dan is het direct een probleem. Misschien heeft jouw bedrijf meerdere BHV’ers nodig. Hoeveel dit er moeten zijn staat in de RI&E. Het kan natuurlijk zo zijn dat er te weinig BHV’ers in het bedrijf zijn op het moment dat jouw BHV verloopt.

Je weet niet zeker of je nog wel de benodigde kennis paraat hebt

Met een BHV diploma toon je aan over kennis en vaardigheden op het gebied van BHV te beschikken. Verloopt jouw diploma dan kun je dit niet meer aantonen. En misschien is die kennis ook inderdaad wel weggezakt. Het is belangrijk om BHV kennis te herhalen. Door opnieuw je diploma te halen bewijs je wederom dat je over alle kennis en vaardigheden beschikt. De meeste BHV’ers hoeven BHV gelukkig zelden toe te passen. Juist daarom is het belangrijk dat je jouw kennis en vaardigheden wel elk jaar blijft herhalen.

Je hebt een loze investering gedaan

Het zou toch zonde zijn wanneer je jouw BHV diploma laat verlopen? Er is geïnvesteerd in jouw opleiding. Dan is het jammer wanneer je hier maar een jaar van profiteert. Het is dan een loze investering. Daarom is een herhalingscursus en een nieuw BHV diploma zo belangrijk. Laat al die kennis niet voor niets zijn.

Schrijf je op tijd in voor een herhalingscursus

Laat jouw BHV diploma niet verlopen. Dit voorkom je eenvoudig door op tijd een BHV herhalingscursus te volgen. Op deze cursus wordt je kennis weer opgefrist en herhaal je alle handelingen. Je doet opnieuw examen en als je slaagt mag jij jezelf weer een heel jaar BHV’er noemen.

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?