Dit is waarom je een hoogwerker certificaat moet halen

Waarom moet je een hoogwerker certificaat halen? Je zou deze vraag heel snel en eenvoudig kunnen beantwoorden door te zeggen dat dit nou eenmaal verplicht is. En dat is ook zo, maar waaróm is dit eigenlijk verplicht? Die vraag is veel interessanter om te beantwoorden. Natuurlijk is die verplichting er met het oog op veiligheid. In deze blog lees je waarom je een hoogwerker certificaat moet halen om goed en veilig op een hoogwerker te kunnen werken.

Scroll om verder te lezen 

Hoogwerker cursus volgen?

Je moet te allen tijde aan kunnen tonen dat je capabel bent

Om nog even terug te komen op het eerste punt, het feit dat een hoogwerker certificaat nou eenmaal verplicht is: je bent verplicht om te allen tijde aan te kunnen tonen dat je capabel bent. Je wordt, wanneer je op een hoogwerker werkt, geacht dit veilig te kunnen doen met oog voor jezelf en je omgeving. De vraag is: hoe ga je dit bewijzen zonder hoogwerker certificaat? Precies om die reden is het hoogwerker certificaat de alom geaccepteerde manier om dit aan te tonen.

Je doet noodzakelijke kennis op

Werken op een hoogwerker is niet zomaar iets. Om dit veilig te kunnen doen zul je bepaalde kennis in huis moeten hebben. Hoe positioneer je de hoogwerker? Hoe bedien je de bak zonder risico op schade? Hoe voorkom je een val? Wanneer kun je de hoogwerker verrijden? Wat doe je wanneer het hard gaat waaien? Hoe zorg je ervoor dat de hoogwerker veilig is, elke keer wanneer je deze gebruikt?

Dit soort vragen en meer moet je voor jezelf kunnen beantwoorden om veilig te kunnen werken. Met het oog op jezelf, maar zeker ook met het oog op je omgeving. Een hoogwerker is een zeer krachtig voertuig dat voor grote schade en veel letsel kan zorgen wanneer het niet goed wordt bestuurd en bediend. Kortom: je hoogwerker certificaat is gewoon nodig.

Haal je hoogwerker certificaat bij ARBO centrum

Wil jij jouw hoogwerker certificaat behalen? Dat kan uiteraard bij ARBO centrum. Tijdens onze hoogwerker cursus leer je, van ervaren docenten, alles wat je moet weten. Theorie én praktijk. De cursus duurt slechts een dag en je sluit af met een examen. Slaag je? Dan haal je direct je hoogwerker certificaat met een geldigheid van 5 jaar. Onze cursisten kennen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Valbeveiliging

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?