Dit is waarom een heftruck cursus, naast belangrijk, ook leuk is

Een heftruck cursus: het volgen hiervan is verplicht wanneer je een heftruck wilt kunnen besturen. Dus in zekere zin is je heftruck certificaat halen een “moetje”. Maar dat wil niet zeggen dat het een vervelende ervaring is. Sterker nog: een heftruck cursus is leuk en uitdagend. Twijfel je nog? Lees dan deze redenen maar eens.

Heftruck cursus bij ARBO centrum

Je duikt de techniek in

Op een heftruck cursus ga je in op alle aspecten van het werken met een heftruck. Het gaat niet alleen maar om saaie regeltjes. Je duikt ook de techniek van de heftruck in. Dat is toch tof? Een heftruck is letterlijk en figuurlijk een machtige machine. Het is interessant om meer te leren over de techniek en mechaniek. Dit zorgt er ook voor dat jij je meer beseft waar je mee bezig bent. Hoe meer begrip je hebt van je voertuig, des te beter je het kunt besturen.

Je leert nadenken over nieuwe aspecten van je werk

Een heftruck cursus zet je echt aan het denken. Op een goede manier. Wanneer je de cursus gaat volgen, heb je logischerwijs nog geen ervaring met het rijden met een heftruck. Er zal best wel een wereld voor je open gaan. Want goed rijden met een heftruck betekent veel meer dan alleen goede voertuigbeheersing. Je zult leren nadenken over aspecten van het werken met een heftruck waar je nog niet eerder over hebt nagedacht.

Oefenen is leuk en uitdagend

Een heftruck cursus bestaat uit theorie en praktijk. Natuurlijk vindt iedereen de praktijk leuker. Onze docenten zorgen er altijd voor dat de theorie zo interessant mogelijk is. En zo veel mogelijk gericht op de praktijk. Dit betekent dat je interessante voorbeelden te horen krijgt. Bovendien doen wij altijd ons best om voor tweerichtingsverkeer te zorgen. Het theoretische gedeelte betekent niet dat je alleen maar zit en informatie op je afgevuurd krijgt. Er is zeker ruimte voor vragen en discussie.

 

Met alles wat je leert ga je ook in de praktijk aan de slag. Oefenen is leuk en uitdagend. Spannend ook, maar dat is toch juist de bedoeling? Je gaat aan de slag met een heftruck onder begeleiding van onze docenten die je de basis en de fijne kneepjes bijbrengen.

De dynamiek van een groep

Een heftruck cursus volg je in een kleine groep. Dat maakt het extra leuk. De interactie met je collega cursisten werkt aanstekelijk en motiverend. En natuurlijk ga je kijken wie de kennis al snel beheerst en succesvol zijn of haar eerste meters in de heftruck aflegt.

Schrijf je in en ervaar het zelf

Overtuigd? Schrijf je dan direct in voor een heftruck cursus bij jou in de buurt. Je zult er geen spijt van krijgen. Onze cursisten beoordelen ons met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?