Dit is waar een EPT voor dient

Wie niet bekend is met een EPT (EPT staat voor “Elektrische Pallet Truck”) zal door hiernaar te kijken toch wel grotendeels kunnen inschatten waar het voertuig voor dient. Helemaal wanneer je de naam ziet, natuurlijk. Een EPT is gemaakt om pallets te vervoeren. Maar ja, dat kan ook met een pompwagen, reachtruck, heftruck of stapelaar. Wat is dan precies de rol van de EPT? Je leest het hier.

EPT

Een EPT dient om snel pallets te verplaatsen

Een reachtruck en heftruck kunnen ook wat een EPT kan. Sterker nog: die twee voertuigen kunnen nog veel meer. Maar dat is niet het punt. Een EPT is niet zomaar ontworpen om pallets te verplaatsen, maar specifiek om zeer snel pallets te kunnen verplaatsen. In omgevingen waarin zeer veel met pallets wordt gereden, is de EPT vaak het handigste vervoermiddel. Denk aan opslag- of overslagplekken. Of grote expeditiecentra. Met een EPT kun je heel snel, nauwkeurig en veilig pallets uit een vrachtwagen halen, vervoeren en op de juiste plek neerzetten.

Wat zijn nu de voordelen van een EPT?

EPT’s zijn niet gemaakt om lasten hoog te heffen. Wil je bijvoorbeeld pallets in hoge stellingen neerzetten, dan zul je toch echt een heftruck of reachtruck moeten gebruiken. Wat zijn dan de voordelen van een EPT? EPT’s zijn eenvoudig te bedienen. Omdat zij echt zijn ontworpen met het snel verplaatsen van pallets in gedachten, is dit dan ook een fluitje van een cent. Bovendien is een EPT een stuk compacter en eenvoudiger te bedienen dan een reachtruck of heftruck. Met een EPT kun je in ruimtes werken waar je met grotere voertuigen vaak niet uit de voeten kunt. Veel EPT’s worden staand en lopend bediend. De eenvoudige bediening draagt bij aan de snelheid waarmee gewerkt kan worden.

Wil jij een EPT kunnen besturen?

Een EPT is een bedrijfsvoertuig. Voor alle bedrijfsvoertuigen geldt dat je moet kunnen aantonen dat je capabel bent om deze veilig te besturen. Daarom heb je voor het besturen van een EPT een EPT certificaat nodig. Wil jij dit certificaat behalen? Schrijf je dan in voor een EPT cursus van ARBO centrum. Met vestigingen door heel het land is er altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt. Ook fijn: onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en belonen ons gemiddeld met een 9.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?