De voordelen van een vluchtladder

Een brand of andere calamiteit in het pand, zorgt uiteraard voor gevaar. Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk risico’s zijn en een ontruiming zo goed mogelijk verloopt, neem je tal van maatregelen. Zo is er de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en beschikt het bedrijf (als het goed is) over een compleet ontruimingsplan en een logische ontruimingsroute. Ook houd je met regelmaat ontruimingsoefeningen. Maar heb je wel eens nagedacht over het aanschaffen en plaatsen van een vluchtladder? Nee? Lees dan deze blog, waarin wij de voordelen van een vluchtladder behandelen.

Scroll om verder te lezen

Vluchtladder

Ontruimingsplan aanvragen?

Een vluchtladder is niet verplicht, wél aan te raden

Het hebben van een vluchtladder is niet verplicht. Zeker gezien alle verplichtingen die je wél hebt en de algemene aandacht voor veiligheid, vinden wij dit best opmerkelijk. Want een vluchtladder kan levens redden en is daarom ook beslist aan te raden.

Veiligheid op hoger gelegen verdiepingen

Wanneer er brand uitbreekt of er een andere calamiteit plaatsvindt, is het cruciaal om het pand snel en veilig te kunnen ontruimen. Daarvoor zijn er onder andere vluchtroutes. Maar wat nu als een bepaalde vluchtroute geblokkeerd raakt? Je wilt toch met alle scenario’s rekening houden?

 

Stel je eens voor dat jij je op een hogere etage bevindt en er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Je wilt je via de afgesproken vluchtroute in veiligheid brengen, maar merkt al direct dat de gang in lichterlaaie staat. Wat doe je dan? Dit is natuurlijk een angstaanjagend voorbeeld, maar wel een voorbeeld van wat er zou kunnen gebeuren. Met een vluchtladder weet je zeker dat je ook van een hoger gelegen etage veilig het pand kunt verlaten. Dit doe je door de vluchtladder uit het raam te hangen en naar beneden te klimmen. De ladder laat zich altijd stevig en stabiel aan het kozijn bevestigen.

Hij is er altijd wanneer je hem nodig hebt

Ook vluchtladders kunnen gekeurd worden. Immers: ook deze kunnen slijten of defecten gaan vertonen. In de regel heb je er eigenlijk vrijwel geen omkijken naar. Een goed opgeborgen ladder is er altijd wanneer je hem nodig hebt. Dit is dan ook een zeer verstandige eenmalige investering.

 

Bovendien is een vluchtladder zeer licht en handzaam en kun je deze dus makkelijk verplaatsen.

Ons advies? Voorzie belangrijke ruimtes van vluchtladders

Ons advies is om belangrijke ruimtes te voorzien van vluchtladders. Natuurlijk zal het niet voor elk bedrijf te doen zijn om in elke ruimte een vluchtladder te plaatsen. Kies dan voor risicovolle ruimten en/of ruimten die vanaf de etage goed toegankelijk zijn. Zo zorg je voor een bruikbare dekking.

Vluchtladder aanschaffen

Ben je overtuigd van de voordelen van een vluchtladder? Schaf dan nu een vluchtladder aan in de webshop van ARBO centrum. Wij bieden je ladders met een lengte van 5 tot wel 20 meter.

Gerelateerde producten

Vluchtladder ARBO centrum

Vluchtladder

Nooduitgang naar rechts

Veiligheidspictogram

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Noodverlichting

Meer nieuws lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?