De voordelen van een VCA basisdiploma

VCA werd ooit bedacht voor een specifieke sector: de petrochemie. Wanneer jij je bedenkt dat VCA inmiddels in tientallen sectoren de norm is, zegt dit een hoop. VCA is belangrijk. Dat vindt vrijwel iedereen. In heel veel beroepen wordt het door werkgevers verplicht om je VCA diploma te hebben. Het meest gebruikte diploma is het VCA basis diploma. Wat zijn de voordelen van een VCA basis diploma?

VCA diploma

Scroll om verder te lezen

Haal jouw VCA diploma!

Je doet waardevolle kennis op van veiligheid

VCA is in het leven geroepen om risicovolle werkzaamheden veiliger te maken. En dat is gelukt. Mede dankzij VCA vinden er veel minder arbeidsongevallen plaats. Met VCA doe je waardevolle kennis op van veiligheid. Het VCA basisdiploma is niet bedacht om jou te vertellen hoe jij je werk doen. Het gaat erom dat je tijdens het doen van je werk oog hebt voor veiligheid, gezondheid en milieu. VCA maakt je dus een nog betere professional.

Je kunt aantonen dat je veilig kunt werken

We schreven zojuist al dat VCA heel erg belangrijk is. Het wordt dan ook eigenlijk als verplicht beschouwd. Dit ondanks dat de wet het niet expliciet verplicht stelt. Je werkgever zal het wel doen. En terecht. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat je capabel bent om je werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. 

Dit doe je met jouw VCA basisdiploma. Door dit te halen heb je bewezen dat je de risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu kent.

Het raakt niet alleen jou, maar ook je omgeving

Je profiteert niet alleen zelf van een VCA basisdiploma: ook je omgeving profiteert hiervan Het is voor je collega’s en anderen op locatie prettig om te weten dat jij goede kennis hebt van veiligheid. Want veilig werken doe je niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen.

Schrijf je in voor een VCA cursus

Moet jij jouw VCA basis diploma nog halen? Schrijf je dan in voor een VCA cursus van ARBO centrum. Bij ons leer je van ervaren docenten met ruime praktijkervaring. Onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en beoordelen ons gemiddeld met een 9. Met cursuslocaties door heel het land is er ook altijd een locatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Veiligheidshelm

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.