De voordelen van een heftruck certificaat

Als jij met een heftruck werkt, is het belangrijk dat je in het bezit bent van een geldig heftruck certificaat. Ben je hier nog niet van overtuigd? Lees dan de onderstaande voordelen.

Je voldoet aan je verplichtingen

Je heftruck certificaat is een belangrijk bewijs. Je bent namelijk verplicht om aan te kunnen tonen dat je over voldoende kennis beschikt om de heftruck veilig te besturen. Hoe toon je dit aan? Het heftruck certificaat is de manier om dit te doen. Het certificaat wordt overal in ons land geaccepteerd als bewijs van bekwaamheid.

Je hoeft je lang geen zorgen te maken (want lang geldig)

Wanneer je jouw heftruck certificaat behaalt, doe je een investering voor de lange termijn. Je heftruck certificaat is namelijk 5 jaar geldig. Dit betekent dat wanneer je het certificaat behaald hebt, je 5 jaar lang kunt bewijzen dat jij een goede en veilige chauffeur bent.

Je wordt er een betere chauffeur door

Wanneer jij een heftruck bestuurt, wil je dit toch zo goed mogelijk doen? Het is lekker werken wanneer je weet dat je het voertuig onder controle hebt en goede kennis hebt over veiligheid en regels. Met een heftruck certificaat word je gewoon een betere bestuurder. Zo simpel is het.

Je ligt beter op de arbeidsmarkt

Wij krijgen regelmatig cursisten die nog helemaal geen heftruck hoeven te besturen. Waarom dan toch je heftruck certificaat halen? Je hebt er een voorsprong mee op de arbeidsmarkt. Stel dat jij op zoek gaat naar een nieuwe job waarin je wel heftruck moet rijden: dan ben je voor een nieuwe werkgever extra interessant omdat je het certificaat al op zak hebt en dus direct inzetbaar bent.

Schrijf je in voor een heftruck cursus

Kortom: er zijn eigenlijk geen redenen om je heftruck certificaat niet te behalen. Wil jij jouw heftruck certificaat behalen, schrijf je dan in voor een heftruck cursus van ARBO centrum. Wij hebben vestigingen door heel het land, dus ook bij jou in de buurt. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?