De voordelen van een EPT

In veel bedrijven wordt gewerkt met een EPT: een elektrische pallettruck. Dit is een zelfde soort voertuig als een handpallettruck of een pompwagen. Het grote verschil is dat een EPT is voorzien van elektrische aandrijving en elektrische besturing van het hefmechanisme. Dit biedt een aantal grote voordelen. Lees hier over de voordelen van een EPT.

EPT in het magazijn

Scroll om verder te lezen

Wil je ook een EPT cursus volgen?

Gemaakt voor het vervoeren van pallets

Één van de grote voordelen van een EPT is dat dit voertuig is gemaakt voor het verplaatsen van pallets. De lepels passen precies onder een pallet. Hiermee kun je pallets eenvoudig en stabiel optillen en verplaatsen. Ook als het gaat om een zware lading. Een EPT kan een zeer zware lading vervoeren. Daarom is het een zeer populair en gewaardeerd voertuig in veel magazijnen, groothandels en loodsen.

Geen spierkracht nodig

De reden om te kiezen voor een EPT in plaats van een handpallettruck of pompwagen is omdat een EPT – zoals zijn naam al zegt – beschikt over elektrische aandrijving. Zowel het heffen als het verplaatsen van de lading vereist geen spierkracht. Op plekken waar veel moet worden verplaatst biedt een EPT dus grote voordelen Je wordt niet moe van het besturen hiervan. De enige spierkracht die je nodig hebt is om de EPT in de juiste richting te sturen.

Eenvoudig te besturen

Over besturen gesproken: het besturen van een EPT werkt zeer eenvoudig. De bediening is helder en bovendien is het voertuig compact en wendbaar. Iedereen die over het EPT certificaat beschikt kan dit voertuig besturen. Het hebben van een EPT certificaat is wel een voorwaarde om de EPT te mogen besturen. Een EPT is namelijk een bedrijfsvoertuig en voor alle bedrijfsvoertuigen heb je een certificaat nodig.

Schrijf je direct in voor een cursus

Wil jij kunnen werken met een EPT? Schrijf je dan in voor een EPT cursus van ARBO centrum. Je haalt je certificaat binnen een dag en mag dan 5 jaar lang met een EPT rijden. na het verlopen van je certificaat kun je een herhalingscursus volgen. Wij hebben locaties door heel het land. Meer dan 95% van onze cursisten slaagt in één keer.

Gerelateerde producten

Veiligheidshesje

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?