De mogelijkheden met een heftruck rijbewijs

Wat zijn de mogelijkheden met een heftruck rijbewijs? Eigenlijk is het heel erg eenvoudig. Zonder heftruck rijbewijs heb je geen mogelijkheden. Met heftruck rijbewijs heb je alle mogelijkheden. Want wist je dat je zonder heftruck rijbewijs helemaal niet met een heftruck mag rijden? En wat zijn dan precies de mogelijkheden wanneer je wel je rijbewijs haalt? Je leest het hier.

Heftruck van ARBO centrum

Je mag altijd en overal een heftruck besturen

Wanneer jij je heftruck rijbewijs haalt, ben je in één keer van al je eventuele zorgen af. Met je rijbewijs op zak mag je namelijk alles. Dat wil zeggen: je mag elke heftruck besturen, waar dan ook.

 

Concreet betekent dit dus dat met een heftruck rijbewijs er een hoop deuren voor je open gaan. Niet alleen voor jou, maar ook voor je werkgever of opdrachtgever(s). Je waarde en bijdrage aan het bedrijf nemen absoluut toe. Je kunt breder en multifunctioneler worden ingezet en dat is natuurlijk altijd een goede zaak.

Je kunt minderjarige bestuurders begeleiden

De minimumleeftijd voor het behalen van je heftruck rijbewijs is 16 jaar. Voor bestuurders tot 18 jaar gelden wel beperkingen. Het hebben van het heftruck rijbewijs verandert daar niets aan. Zo mogen bestuurders van 16 en 17 jaar alleen een heftruck besturen onder supervisie van een meerderjarige bestuurder met heftruck rijbewijs.

 

Kortom: wanneer jij 18 jaar of ouder bent, en in het bezit van een heftruck rijbewijs, mag je niet alleen zelf rijden, maar ook minderjarige collega’s begeleiden. Dat is een mooie en dankbare extra uitdaging, toch?

Schrijf je in voor onze heftruck cursus

Het is heel eenvoudig: wil jij een heftruck kunnen besturen, dan zul je jouw heftruck rijbewijs moeten halen. Ga jij rijden zonder (geldig) rijbewijs, dan kun jij je allerlei problemen op de hals halen. Je werkgever ook, bovendien. Daar zit niemand op te wachten. Houd het dus gewoon veilig en haal dat papiertje. Is dat moeilijk? Tuurlijk niet. ARBO centrum helpt je hierbij.

 

Bij ons kun je een heftruck cursus volgen die je afsluit met je officiële examen. Het geheel neemt slechts een dag in beslag. Bij ARBO centrum leer je van ervaren instructeurs. Dat werpt zijn vruchten af, want meer dan 95% van onze cursisten slaagt bij de eerste poging. Bovendien hebben wij cursuslocaties door heel het land. Schrijf je in voor een cursus bij jou in de buurt.

Vragen over deze blog? Mail gerust naar marketing@arbocentrum.nl!

Meer blogs

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?