De gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat

Even een klein stukje met de heftruck rijden zonder dat je in het bezit bent van een certificaat: dat moet kunnen, toch? Tja, als je geluk hebt gebeurt er niets en heeft niemand door dat je hebt gereden. Maar wat nu als het fout gaat? Deze blog over de gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat is om iedereen erop te wijzen dat je dit absoluut niet moet doen.

De gevolgen van het rijden zonder heftruck certificaat

Scroll om verder te lezen >>

Volg direct een heftruck cursus!

Wat zijn de gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat?

De gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat kunnen zeer heftig zijn. Wat zijn die gevolgen dan? Het kunnen er talloze zijn. Op juridisch of zelfs justitieel gebied, maar natuurlijk ook voor je baan, jezelf en wat te denken van letsel of schade bij anderen?

 

Rijden zonder heftruckcertificaat lijkt soms aantrekkelijk. Dat snappen we ook wel. Iedereen die bijvoorbeeld wel eens auto heeft gereden, denkt misschien ook een heftruck te kunnen besturen. En soms is het ronduit verleidelijk, ook dat begrijpen we. Om even snel een grote of zware lading te verplaatsen zonder te hoeven tillen. Maar doe het niet.

 

Maar wat kunnen de gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat dan zijn? Laten we daar eens naar kijken, in volgorde van ernst. Allereerst is het zo dat je aan moet kunnen tonen dat je capabel bent om een heftruck te besturen. Het heftruckcertificaat is hiervoor de alom gebruikte methode. Kortom: de gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat zijn altijd lastig. Word je gecontroleerd of is er iets gebeurd en wordt er om je certificaat gevraagd, dan zul je wellicht niet kunnen aantonen dat je vaardig genoeg bent om een heftruck te mogen besturen….

Van daaruit kunnen dingen ernstiger worden. Heb je bijvoorbeeld schade veroorzaakt, dan kan de verzekeraar weigeren om uit te keren. Je was immers niet bevoegd om een heftruck te besturen en daarom mag een verzekeraar weigeren om uit te keren.

 

Ook jouw werkgever kan in de problemen komen. Heb jij bovendien gereden terwijl je werkgever dit niet wist? Dan riskeer je ook nog eens maatregelen van je werkgever. In het ergste geval verlies je jouw baan.

 

Stuk voor stuk zijn dit gevolgen van het rijden zonder heftruckcertificaat die je al voldoende zouden moeten afschrikken. Maar dan hebben we het nog niet eens gehad over eventueel letsel dat je aan kunt brengen bij mensen. Hier moet je toch niet aan denken?

Haal gewoon je certificaat

Kortom: haal gewoon je certificaat. Dit is prima te doen. Schrijf je in voor een cursus van ARBO centrum en behaal jouw heftruckcertificaat binnen een dag. Dan mag je de komende vijf jaar zorgeloos rijden.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.