Aan de slag in veiligheidskleding

In veel beroepen is het dragen van veiligheidskleding verplicht. Dat is natuurlijk niet zomaar. Wanneer veiligheidskleding verplicht is, betekent dit dat alom erkend is dat je bepaalde risico’s loopt bij het uitvoeren van je werkzaamheden. De kleding zorgt er dan voor dat deze risico’s worden geminimaliseerd. Aan de slag in veiligheidskleding is dus geen overbodige luxe en eigenlijk altijd een verplichting. Hoewel je natuurlijk kunt kiezen om aan de slag te gaan in veiligheidskleding zonder dat dit verplicht is. Investeren in veiligheid is altijd een verstandige keuze.

Lees hieronder meer >>

Een VCA cursus volgen?

Aan de slag in veiligheidskleding: wat is er mogelijk?

Hoe is het dan, om aan de slag te gaan in veiligheidskleding? Deze kleding zorgt voor meer veiligheid. Je bent dus niet alleen beter beschermd, je voélt dit ook. Dat tweede punt moet je niet onderschatten. Je werkt veel, veel fijner wanneer je weet dat je goed beschermd bent of goed zichtbaar bent.

Veel veiligheidskleding is een PBM: een persoonlijk beschermingsmiddel. Dit is kleding die je beschermt tegen een gevaar, zoals een vallend object, een impact of een gevaarlijke stof.

 

Veel gedragen veiligheidskleding is onder andere:

 

Daarnaast is er ook nog een andere categorie veiligheidskleding. Dit is kleding waarbij het gaat om extra zichtbaarheid. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes. Deze felgekleurde hesjes zijn niet alleen extra opvallend dankzij hun felle kleur, maar ook extra goed zichtbaar in het donker dankzij reflecterende strepen.

Schaf je veiligheidskleding aan bij ARBO centrum

In de webshop van ARBO winkel (en in onze fysieke winkel in Ede) vind je alle veiligheidskleding die je nodig hebt. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij voorzien je graag van advies. Mocht je een persoonlijke touch willen aan je veiligheidskleding? Dat is vaak mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld onze veiligheidshelmen en veiligheidshesjes worden voorzien van eigen opdruk of logo.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?