5 situaties waarbij je veiligheidshesjes nodig hebt

Veiligheidshesjes hebben een belangrijke functie. Bovendien zijn ze zeer veelzijdig. Ze kunnen in veel verschillende situaties worden gebruikt. Wil je voorbeelden? Dit zijn 5 situaties waarbij je veiligheidshesjes nodig hebt.

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje

Veiligheidshesjes zijn felgekleurd en voorzien van reflecterende banen. Dit zorgt ervoor dat je veiligheidshesjes nodig hebt bij verminderd of slecht zicht. In situaties waarbij er sprake is van dag- of kunstlicht, vallen de hesjes extra goed op door hun felle kleur. Maar ook in het donker bewijzen zij hun nut. Wanneer er licht op de hesjes wordt geschenen, weerkaatsen zij dit. Hierdoor ben je optimaal zichtbaar.

Scroll om verder te lezen

Veilig werken? Volg een VCA cursus!

Om een functie duidelijk te maken

Veiligheidshesjes dienen niet alleen om je zichtbaarheid te verbeteren. In veel gevallen maken zij ook direct duidelijk welke functie de drager heeft. Dit kan worden aangegeven met een opschrift op het hesje. Denk aan een opschrift als “EHBO”, “BHV” of “Teamleider”. Zo ziet iedereen in een oogopslag met wie je te maken hebt.

Opvallen in de menigte

Op evenementen, festivals en andere gelegenheden waar veel mensen bij elkaar zijn, kan het belangrijk zijn dat je opvalt in de menigte. Denk aan hulpverleners of beveiligingspersoneel. Dankzij een veiligheidshesje val je op, ook al zijn er zeer veel mensen bij elkaar.

Groepen uit elkaar houden

Je kunt je natuurlijk in een situatie bevinden waarin het belangrijk is om verschillende groepen uit elkaar te houden. 

Hoe doe je dit? Door de verschillende groepen verschillende kleuren veiligheidshesjes te geven, zijn zij duidelijk van elkaar te onderscheiden en wordt verwarring voorkomen.

Extra aandacht voor kinderen

Veiligheidshesjes zijn gelukkig ook in kindermaten verkrijgbaar. Dat is maar goed ook, want veel scholen en kinderopvang bedrijven maken hier gebruik van. Kinderen veiligheidshesjes laten dragen, is een perfecte manier om hen extra op te laten vallen. Dat is belangrijk, want kinderen zijn in veel opzichten extra kwetsbaar. Dankzij veiligheidshesjes zullen mensen extra opletten gepaste voorzichtigheid tonen.

Veiligheidshesjes bestellen

Wil jij veiligheidshesjes bestellen? Kijk dan in de webshop van ARBO centrum. Wij bieden je zeer veel verschillende kleuren veiligheidshesjes met diverse mogelijkheden tot personalisatie.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?