5 redenen waarom veiligheidsschoenen aan te raden zijn

In veel omgevingen ben je verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Dat betekent echter niet dat je soms niet in omgevingen terecht komt waarin dit niet verplicht, maar wel aan te raden is. Waarom zou je jouw veiligheid in het geding brengen? Dit zijn 5 redenen waarom veiligheidsschoenen aan te raden zijn.

Veiligheidsschoenen

Scroll om verder te lezen

Veilig werken? Volg een VCA cursus!

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje

Eén van de eenvoudigste redenen waarom veiligheidsschoenen aan te raden zijn: omdat een ongeluk in een klein hoekje schuilt. Overal waar je ook maar een klein risico loopt op letsel aan je voeten, doe je er verstandig aan om veiligheidsschoenen te dragen. Natuurlijk loop je technisch gezien altijd het risico om je voet te stoten, te bezeren aan een vallend object of een stof, maar je zult begrijpen wat wij bedoelen. We hebben het over risicovolle werkomgevingen.

Veiligheidsschoenen gaan langer mee

Er is nog een heel eenvoudige reden om veiligheidsschoenen te dragen en dat is dat deze langer meegaan. Veiligheidsschoenen zijn ontwikkeld om bescherming te bieden en bestaan uit materialen die tegen een stootje kunnen. Zeker in beroepen of bij werkzaamheden waar je schoenen worden blootgesteld aan de elementen of zwaar worden belast, zijn veiligheidsschoenen helemaal geen gekke investering.

Veiligheidsschoenen gaan langer mee

Goed voorbeeld doet volgen. Draag jij veiligheidsschoenen, dan wakker je misschien wel veiligheidsbesef aan bij collega’s of andere aanwezigen. Mensen staan uit zichzelf lang niet altijd stil bij de risico’s, maar wanneer deze duidelijk worden, blijken heel veel mensen wel bereid om te investeren in veiligheid.

Je raadt het niet, maar: comfort

Je denkt misschien niet als eerste aan comfort wanneer het om veiligheidsschoenen gaat. Toch zijn veiligheidsschoenen vaak ook aan te raden vanuit het oogpunt van comfort. Veel verschillende modellen zijn bijvoorbeeld extra warm gevoerd of gemaakt van waterdichte stoffen. Perfect voor werkzaamheden buiten. Ook kun je veiligheidsschoenen krijgen met anti-slip zool.

Het is gewoon veiliger

En de laatste van de 5 redenen waarom veiligheidsschoenen aan te raden zijn: het dragen van veiligheidsschoenen is natuurlijk gewoon veiliger. Je zult jezelf ontzettend dankbaar zijn dat je ze draagt op het moment dat ze je beschermen.

Koop jouw veiligheidsschoenen in onze webshop

Ben jij op zoek naar goede veiligheidsschoenen? Bestel deze dan direct in onze webshop!

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?