5 redenen om meer BHV’ers binnen jouw bedrijf te hebben

Als bedrijf met medewerkers in dienst, ben je wettelijk verplicht om medewerkers op te leiden tot BHV’er. Wij gaan er dan ook van uit dat je aan deze verplichting voldoet. Maar wellicht is er wel ruimte voor verbetering. Denk eens aan deze 5 redenen om meer BHV’ers binnen jouw bedrijf te hebben.

Misschien is het noodzakelijk

Hoeveel BHV’ers er in jouw bedrijf moeten zijn, hangt van een aantal factoren af. Onder andere van de grootte van het bedrijf en de werkzaamheden die worden uitgevoerd, plus de bijbehorende risico’s. Je dient over voldoende BHV’ers te beschikken. Maar hoeveel zijn dat er in jouw geval? De wet is hier niet specifiek over. Daarom dien je dit zelf te motiveren in de RI&E. Wees kritisch op het aantal BHV’ers: zijn dit er daadwerkelijk genoeg?

Waarom meer BHV'ers

Scroll om verder te lezen >>

BHV cursus volgen?

Het verdelen van taken

Een belangrijke reden voor meer BHV’ers binnen jouw bedrijf, is dat je zo eenvoudiger taken kunt verdelen bij een calamiteit. Wanneer er sprake is van een calamiteit, moeten er een hoop dingen tegelijk gebeuren. Met meer BHV’ers in het bedrijf kunnen al deze dingen tegelijk goed worden opgepakt. Denk aan het helpen van slachtoffers, het leiden van een ontruiming en het blussen van branden.

BHV’er worden?

Je weet nooit wanneer een ongeval plaatsvindt of waar er een calamiteit ontstaat. Meer BHV’ers binnen jouw bedrijf, betekent veiligheid op meer en verschillende plekken. Zo kan er sneller worden gehandeld en kunnen slachtoffers worden voorkomen.

Meedenken met veiligheid in de organisatie

Goede BHV’ers zijn natuurlijk geen mensen die pas in actie komen op het moment dat dit moet. Zij denken proactief mee over de veiligheid binnen de organisatie.

Met meer BHV’ers binnen jouw bedrijf, zijn er meer mensen die nadenken over veiligheid en zich hiervoor inzetten. Ze vormen gezamenlijk een goed klankbord.

Van investeren in veiligheid wordt niemand slechter

Heb je ooit wel eens iemand horen zeggen: goh, wat heb ik toch een spijt dat ik geïnvesteerd heb in zoveel veiligheid? Nee, natuurlijk niet. Van investeren in veiligheid wordt niemand slechter. Met meer BHV’ers binnen jouw bedrijf, bied je jouw medewerkers zekerheid. Ze weten dat er te allen tijde voldoende capaciteit aanwezig is voor goede hulp.

BHV’ers opleiden

Wil jij BHV’ers opleiden? Kies dan voor een BHV cursus van ARBO centrum. Wij organiseren cursussen door heel het land. Bij voldoende animo vanuit het bedrijf kunnen wij ook zorgen voor een groepscursus of in-company cursus (cursus op locatie). Neem hiervoor contact met ons op.

Gerelateerde producten

Hesjes BHV

AED apparaat

Beademingsmasker

Beademinigsballon

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?