5 redenen om je heftruckcertificaat te behalen

Twijfel jij nog over het behalen van je heftruckcertificaat? Twijfel dan niet langer en lees snel deze blog. Wij geven je 5 redenen om je heftruckcertificaat te behalen.

Heftruckcertificaat

Scroll om verder te lezen

Nog geen heftruck certificaat? Schrijf je in!

De belangrijkste reden: het is en blijft verplicht

Eigenlijk zouden wij maar één reden om je heftruckcertificaat te behalen hoeven te geven. Dat is namelijk dat het verplicht is voor iedereen die een heftruck wil besturen. Dat moeten wij misschien even toelichten, want die de wet erop naslaat, ziet deze verplichting niet direct terug. Je bent verplicht om als bestuurder van een heftruck aan te kunnen tonen dat je capabel bent om het voertuig veilig te besturen. Het heftruckcertificaat is de beste en alom erkende manier om dit te doen.

Je doet waardevolle kennis op

Okay, een heftruckcertificaat is dan misschien wel verplicht; dit betekent niet dat het een vervelende klus is. Tijdens een heftruckcursus waarbij je leert voor je examen, doe je zeer waardevolle kennis op. Kennis die van jou een nog betere heftruckchauffeur maakt. Het draait namelijk niet alleen om droge kennis, maar vooral om toepasbaarheid: hoe zorg je nu dat je in alle situaties veilig werkt, met het oog op jezelf én anderen? Je wilt toch de beste mogelijke chauffeur zijn die je kunt zijn?

Het is vijf jaar geldig

Je denkt misschien dat het halen van je heftruckcertificaat een ingewikkelde klus is, of dat hier heel veel (herhalings)werk in gaat zitten. Maar dat valt ontzettend mee. Je behaalt je certificaat binnen een dag en het certificaat is vijf jaar geldig. Nu investeren, betekent dus vijf jaar zorgeloos heftrucks besturen.

Een voorsprong op de arbeidsmarkt

Ben jij op zoek naar een job waarbij een heftruck besturen onderdeel uitmaakt van de werkzaamheden? Dan pak je met een heftruck certificaat op zak een mooie voorsprong op de arbeidsmarkt. Wanneer jij jouw certificaat al hebt, kan dit voor een werkgever misschien net de doorslag geven om voor jou te kiezen, en niet voor een andere kandidaat die nog geen certificaat heeft.

Het kan al vanaf 16 jaar

Wist je dat je al vanaf 16 jaar jouw heftruckcertificaat kunt behalen? Dat is super handig. Veel van onze cursisten zijn jong. Zij halen bijvoorbeeld al hun certificaat omdat zij zo meer kansen maken op een toffe bijbaan, maar ook bijvoorbeeld ter voorbereiding op een fulltime baan en de start van hun carrière. Van een heftruckcertificaat word je nooit slechter.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.