5 redenen om een hoogwerker certificaat te behalen

Werken op een hoogwerker brengt risico’s met zich mee. Dat weet in principe iedereen. Een val van een hoogwerker, bijvoorbeeld, kan al snel fataal zijn. Gelukkig zijn er goede middelen om dit te voorkomen, zoals valbeveiliging. Alles begint natuurlijk met goede kennis van veiligheid. Een hoogwerkercertificaat zorgt hiervoor. Dit zijn 5 redenen om een hoogwerkercertificaat te behalen.

Hoogwerker certificaat halen

Scroll om verder te lezen 

Hoogwerker cursus volgen?

Werkgevers kunnen het verplichten om op een hoogwerker te mogen werken

Eigenlijk zou alleen deze reden al genoeg moeten zijn waarom je altijd een hoogwerker certificaat moet hebben, wanneer je op een hoogwerker werkt. Het is namelijk wettelijk verplicht om aan te kunnen tonen dat je over voldoende kennis beschikt om veilig op (en met) een hoogwerker te kunnen werken. Het hoogwerker certificaat is hiervoor de meest gebruikte methode.

Het zorgt voor meer inzicht en vaardigheden

Het feit dat je op hoogte werkt is echt niet het enige risico van werken met een hoogwerker. Er komt veel meer bij kijken. Zo is een hoogwerker een zeer zwaar en krachtig voertuig. Zijn gewicht en afmetingen zorgen ervoor dat een hoogwerker enorme schade aan kan richten wanneer deze verkeerd wordt gebruikt. Wanneer je jouw hoogwerker certificaat behaalt, leer je over alle belangrijke aspecten van een hoogwerker. Hoe je deze dient te besturen, hoe je hem veilig bedient, waar de risico’s in schuilen. Kortom: je ontwikkelt meer inzicht en vaardigheden.

Controle van het voertuig

Werken op een hoogwerker is zo veilig als het voertuig zelf is. Met een hoogwerker certificaat op zak, weet je zeker dat je ook de juiste inspecties uit kunt voeren.

 Elke keer wanneer de hoogwerker wordt gebruikt, moet je deze aan een controle en standaard checklist onderwerpen. Met de kennis waarover je beschikt na het behalen van je certificaat, ben je hiertoe in staat.

Een stukje uitstraling

Bedrijven die hun medewerkers het hoogwerker certificaat laten halen geven hier vaak uiting aan. En terecht. Het zorgt voor een stukje uitstraling. Een bedrijf dat werkt met gecertificeerde medewerkers oogt professioneel en betrouwbaar. Zeker niet onbelangrijk.

Toe aan een carrièreswitch?

Misschien overweeg je een carrièreswitch en heb je de ambitie om op een hoogwerker te gaan werken. Misschien is dit voor een nieuwe functie nodig. Door alvast je hoogwerker certificaat te behalen ben je al toekomstproof.

Plan je cursus in bij ARBO centrum

ARBO centrum verzorgt cursussen door heel het land. Schrijf je in voor een hoogwerker cursus bij jou in de buurt. Bij ons krijg je les van ervaren docenten met riante praktijkervaring en uitvoerige kennis. Onze cursisten kennen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Valbeveiliging

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?