In deze talen is het VCA examen beschikbaar

Het hebben van je VCA diploma: in veel sectoren en beroepen is dit verplicht. Nu kun je dit puur zien als een verplichting, maar je kunt ook kijken naar de voordelen die dit biedt. Die zijn er namelijk zeker. Dit zijn 4 voordelen van het hebben van een VCA diploma.

ARBO pas

Scroll om verder te lezen

Wil je ook een VCA cursus volgen?

Je wordt er een completere medewerker van

Van een VCA diploma ga je nooit achteruit. Je wordt er een completere medewerker van. Je doet namelijk waardevolle kennis op waarmee je veiliger kunt werken. Dit betekent dat je beter in staat zult zijn om risico’s te zien en in te schatten en de juiste beslissingen te nemen. Zo werk je veiliger voor anderen, maar ook voor jezelf.

Eenvoudigste manier om te bewijzen dat je capabel bent

Je hebt de plicht om je als een goede medewerker te gedragen en je dient capabel te zijn om de werkzaamheden die je doet veilig uit te voeren. Behaal je VCA diploma en je weet zeker dat je hier geen gezeur mee krijgt. Wanneer je in het bezit bent van je VCA diploma kun je namelijk tien jaar lang aantonen dat je de juiste kennis hebt op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Hoe zit het met de taal van de VCA cursus?

Op de meeste werkdagen weet je waarschijnlijk wat je kunt verwachten. Maar er kunnen zich altijd onvoorziene situaties voordoen. Die kunnen een uitdaging bieden. 

Wanneer je jouw VCA diploma hebt, weet je dat je die uitdaging in principe altijd aan kunt als het op veiligheid aankomt.Dankzij je goede basiskennis op het gebied van veiligheid, zul je nieuwe situaties goed in kunnen schatten. VCA leert je meer dan kennis alleen: het gaat ook om bewustzijn. Je leert om kritisch naar situaties te kijken en mogelijke risico’s te herkennen.

Interessant op de arbeidsmarkt

Een medewerker met een VCA certificaat is altijd interessanter en gewilder op de arbeidsmarkt dan iemand zonder. Met een VCA diploma laat je zien dat je hebt geïnvesteerd in kennis en veiligheid. Een potentiële nieuwe werkgever weet dat hij/zij met jou op dit gebied zekerheid in huis haalt.

Schrijf je in voor de VCA cursus

Heb jij nog geen VCA diploma maar moet/wil je dit wel behalen? Schrijf je dan in voor de VCA cursus van ARBO centrum. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Veiligheidshelm

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?