4 Tips voor het behalen van je VCA examen

Tijdens Het VCA examen wordt je kennis op de proef gesteld. Op een examen komt alle stof over een bepaald onderwerp samen. Bij een examen komt dus ook een stukje voorbereiding kijken. Zo ook bij het VCA examen. Dit examen is de enige manier om een VCA certificaat te bemachtigen. In deze blog geven we je tips om jou zo goed mogelijk op het examen voor te bereiden. 

1. Studeren

Leren voor het VCA examen kan tegenwoordig op verschillende manieren. Zo kan je leren op de volgende manieren. 

Lees verder >>

Wil je ook een VCA cursus volgen?

Boek

Een boek is een veelgebruikte methode om te leren voor je VCA examen. Het verschil tussen een cursus en een boek is dat je met een boek kan leren op je eigen tempo. Zo kan je alle stof goed en rustig in je opnemen. Daarbij kan je leren wanneer het jou het beste uitkomt. Als laatste kan je met een boek ook heel veel herhalen. Met een docent tijdens een cursus is hier minder ruimte voor. Een boek heeft dus weldegelijk zijn voordelen. Een boek is te bestellen via https://www.cursusboeken.nl/. 

E-learning

De e-learning is ook een hele goede manier om te leren. Deze heeft zelfs nog wat extra mogelijkheden ten opzichte van een VCA boek. Wanneer je namelijk laaggeletterdheid of dyslexie hebt, is het mogelijk om de lettergrootte aan te passen. Een e-learning is wat dat betreft meer geschikt. Wanneer jij liever online werkt en visueel bent ingesteld is de e-learning meer geschikt. 

2. Proefexamen

1 van de 2 bovenstaande manieren zijn een uitstekende voorbereiding op het examen. Hierbij weet je alleen nog niet hoe het daadwerkelijke examen eruit komt te zien. Om deze feeling wel te krijgen is een VCA proefexamen de beste manier. Deze kan je volgen bij ARBO centrum. Hierbij ervaar je de manier waarop vragen gesteld worden en de tijd die je er voor hebt. Een perfecte voorbereiding dus.  

3. Een VCA cursus

Een VCA cursus is voor velen de beste manier. Bij deze cursus word je namelijk volledig klaargestoomd voor het VCA examen met behulp van een instructeur. Deze instructeur vertelt jou en andere aanwezigen alles wat je over VCA moet weten.  Dit wordt dan op een duidelijke manier uitgelegd. Daarbij sluit je deze cursus af met een examen. Wanneer alles dus nog fris in het geheugen is opgeslagen, kan je direct aan de slag. Alle verschillende VCA cursussen zijn te volgen op een van de vele locaties bij ARBO centrum.  

Bouwhelmen loods groen

4. Neem de tijd

Dit geldt zowel voor de voorbereiding als voor tijdens het VCA examen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt voor het leren. Daarbij is het tijdens het VCA examen zaak dat je goed de vragen leest. Neem rustig de tijd om de vragen goed te lezen. Dit scheelt vaak al de helft. 

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Veiligheidshelm

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.