4 redenen om je NEN 3140 certificaat te behalen

Om onderhoud en reparaties uit te voeren aan elektrische installaties en handgereedschappen, die werken onder laagspanning, dien je in het bezit te zijn van het NEN 3140 certificaat. Werken aan is uiteraard iets anders dan werken met. Je mag ook zonder het certificaat in principe gewoon de meeste apparatuur en gereedschappen gebruiken. Waarom zou je dan toch investeren in dat certificaat? Dit zijn 4 redenen om je NEN 3140 certificaat te behalen.

NEN3140

Scroll om verder te lezen >>

NEN 3140 cursus volgen?

Je mag werkzaamheden uitvoeren en bent dus meer allround

We gaan ervan uit dat je een goede werknemer wilt zijn. Het halen van je NEN 3140 certificaat is een eenvoudige en doeltreffende manier om je waarde voor het bedrijf te vergroten. Is er een defect aan een apparaat of machine of moet er onderhoud worden uitgevoerd? Dan mag jij dit doen. Onder supervisie van een collega met het VP-certificaat, maar daar komen we dadelijk nog even op terug.

Voordeel bij het zoeken van een nieuwe baan

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan kunnen kleine details soms de doorslag geven. Met een NEN 3140 certificaat op zak heb je misschien nét een klein voordeel ten opzichte van een gelijkwaardige kandidaat. Op een werkgever kom je ongetwijfeld over als iemand die in zichzelf wil investeren en belangrijke kennis op het gebied van veiligheid in huis heeft.

Eenvoudig en geen vooropleiding nodig

Waarom zou je eigenlijk niet investeren in het behalen van een NEN 3140 certificaat? De cursus neemt niet veel tijd in beslag en bovendien heb je geen (technische) vooropleiding nodig.

Opstapje naar volleerd persoon?

We schreven zojuist al dat je met je NEN 3140 certificaat werkzaamheden uit mag voeren onder supervisie van een collega met het VP certificaat. Wanneer je zonder elektrotechnische of vergelijkbare vooropleiding je NEN 3140 certificaat gaat halen, haal je jouw NEN 3140 VOP certificaat. VOP staat voor ‘Voldoende Onderricht Persoon’. Dit kan voor jou het opstapje zijn naar meer: het NEN 3140 VP certificaat, waarbij VP staat voor ‘Vakbekwaam Persoon’. Met het VP-certificaat op zak mag je geheel zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Tof toch?

Je NEN 3140 certificaat behalen bij ARBO centrum

Kies voor ARBO centrum voor het behalen van je NEN 3140 certificaat. Duizenden cursisten met een gemiddeld slagingspercentage van meer dan 95% gingen je al voor. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?