4 redenen om een ontruimingsplan te hebben

Je hoopt natuurlijk dat je nooit terug hoeft te vallen op je ontruimingsplan. Dat betekent namelijk dat er nooit iets is gebeurd waardoor ontruimd moest worden. Maar als die situatie zich wel voordoet, is het cruciaal om een goed ontruimingsplan te hebben. Lees deze 4 redenen om een ontruimingsplan te hebben. Mocht je hier nog niet over beschikken, dan helpt ARBO centrum je graag.

Nooduitgang bord

Scroll om verder te lezen >>

Een ontruimingsplan aanvragen?

Heb je een brandmeldinstallatie? Dan is het verplicht

Wist je dat het in veel gevallen verplicht is om een ontruimingsplan te hebben? Heb je als bedrijf een brandmeldinstallatie, dan is een ontruimingsplan ook verplicht. Zorg ervoor dat je aan deze verplichting voldoet. Zo niet, dan kan dit voor (grote) problemen zorgen op het gebied van sancties, verzekering en aansprakelijkheid.

Het zorgt voor een betere ontruiming en voorkomt letsel

Met een goed ontruimingsplan voorkom je (extra) letsel. Je zorgt er hiermee voor dat aanwezigen het pand zo snel en veilig mogelijk kunnen verlaten. Daar draait het om bij het ontruimen van een pand.

Een geruststellende gedachte voor aanwezigen

Het is voor medewerkers en klanten, bezoekers of gasten een geruststellende gedachte dat er is nagedacht over een goed ontruimingsplan. Het plan dient inzichtelijk te zijn, maar zorg er daarnaast ook voor dat het duidelijk zichtbaar is.

Denk aan een vluchtplattegrond (een belangrijk onderdeel van het ontruimingsplan) die wordt opgehangen bij de ingang van het pand. Of op een andere centrale plek.

Het maakt het werk van BHV’ers eenvoudiger

Wanneer er sprake is van een calamiteit, komt er veel neer op de BHV organisatie. BHV’ers hebben dan heel wat taken. Het is aan hen om een ontruiming in goede banen te leiden. Zorg ervoor dat zij hun werk goed kunnen doen. Een goed ontruimingsplan biedt hen houvast. Hierdoor kunnen zij sneller en eenvoudiger aanwezigen uit het pand begeleiden.

Wij helpen je graag

Heb jij nog geen (goed) ontruimingsplan? Dit is iets om direct mee aan de slag te gaan. ARBO centrum kan je helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde producten

Nooduitgang naar rechts

Veiligheidspictogram

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Vluchtladder ARBO centrum

Vluchtladder

Noodverlichting

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.