3 voordelen van een ontruimingsplan

Heeft jouw bedrijf een brandmeldinstallatie? Dan is ook een ontruimingsplan verplicht. In de praktijk is een ontruimingsplan meestal verplicht voor bijna alle bedrijven en openbare ruimten. Is dit alleen een verplichting? Natuurlijk niet. Een ontruimingsplan biedt alleen maar voordelen. Lees maar.

Ontruimingsplan

Scroll om verder te lezen >>

Een ontruimingsplan aanvragen?

Sneller en veiliger ontruimen

Een ontruimingsplan maakt sneller en veiliger ontruimen mogelijk. Zo’n plan komt niet zomaar tot stand. Er is goed over nagedacht. Misschien heb je die kennis niet zelf in huis. Schakel dan de hulp in van een expert als ARBO centrum. Wij helpen je graag met het maken van een perfect ontruimingsplan. Het is belangrijk dat iedereen in het bedrijf van het plan op de hoogte is. Zo weet bij voorbaat iedereen wat hij/of zij moet doen bij een ontruiming.

Gericht oefenen

Je zult als bedrijf regelmatig ontruimingsoefeningen moeten houden. Zo vergroot je de kans dat een echte ontruiming goed verloopt. Met een ontruimingsplan kun je gericht oefenen. Er is namelijk een vast plan aanwezig. Routes, brandblusmiddelen, uitgangen en taakverdelingen zijn vastgelegd. Deze kun je dus oefenen tijdens een ontruimingsoefening. Tijdens zulke oefeningen kom je er misschien ook achter dat het plan verbeterd kan worden. Zo zorg je voor nog betere veiligheid.

Ontruimingsplattegronden voor gasten/bezoekers/klanten

Een ontruimingsplattegrond is een cruciaal onderdeel van het ontruimingsplan. Dit onderdeel heeft niet alleen voordelen voor medewerkers. Het is ook belangrijk voor je gasten, bezoekers of klanten. Medewerkers hebben de mogelijkheid om het plan te bestuderen en te oefenen. Dat geldt niet voor andere personen die aanwezig zijn op het moment dat een ontruiming plaatsvindt. Door de ontruimingsplattegrond zichtbaar op te hangen kunnen ook zij zien wat er moet gebeuren. Uiteraard spelen ook BHV’ers op dat moment een belangrijke rol. BHV’ers hebben de leiding over de ontruiming en voeren het ontruimingsplan uit.

Hoe wij je kunnen helpen

ARBO centrum kan je helpen met een ontruimingsplan. Door dit te maken, maar ook door een ontruimingsoefening te organiseren of personeel op te leiden tot BHV’er. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde producten

Nooduitgang naar rechts

Veiligheidspictogram

Brandblusser schuim 6 liter

Brandblusser

Vluchtladder ARBO centrum

Vluchtladder

Noodverlichting

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?