3 situaties waarin je Eerste Hulp moet verlenen

Eerste Hulp is vaak een van de belangrijkste vormen van hulp. Als Eerste Hulpverlener kun je vaak het verschil maken. Het verschil tussen veel letsel en weinig letsel. In sommige gevallen zelfs het verschil tussen leven en dood. Maar ook in minder ernstige gevallen is Eerste Hulp zeer belangrijk. Voor gemoedsrust en comfort van slachtoffers bijvoorbeeld. Dit zijn drie situaties waarin je eerste hulp moet verlenen.

Eerst Hulp

Scroll om verder te lezen >>

Wil je een BHV cursus volgen?

In een levensbedreigende situatie

In levensbedreigende situaties dien je natuurlijk Eerste Hulp te verlenen. Of je nou een getrainde hulpverlener bent of niet. Bij levensbedreigende situaties heb je in veel gevallen ook de wettelijke plicht om te helpen, maar laten we er gewoon vanuit gaan dat je ook echt uit jezelf wilt helpen. Bij een levensbedreigende situatie kun je denken aan iemand met een hartstilstand, maar ook iemand met een levensgevaarlijke verwonding of een klein kind dat bijvoorbeeld dreigt te stikken. Er zijn zeer veel situaties denkbaar waarin Eerste Hulp echt het verschil kan maken.

Wanneer jij degene bent met de meeste kennis

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat je in alle situaties waarin Eerste Hulp van toepassing is, je deze ook moet verlenen. Maar wanneer is dit nou echt belangrijk? Bijvoorbeeld in de situatie waarin jij degene met de meeste kennis en ervaring bent. Ben jij bijvoorbeeld een opgeleide EHBO’er of BHV’er, dan kan jij de leiding nemen.

Mensen zullen een slachtoffer altijd willen helpen maar weten vaak niet precies hoe. Jij wel? Dan ben jij degene die Eerste Hulp verleent en aan anderen taken delegeert.

In afwachting van hulpdiensten

Soms is er al hulp in aantocht voor een slachtoffer. Wanneer iemand bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad en de hulpdiensten al zijn ingeschakeld. Toch is ook dat een situatie waarin je Eerste Hulp kunt verlenen. Misschien kun je niet direct iets doen aan de verwonding. Je kunt er wel voor zorgen dat het slachtoffer zo comfortabel mogelijk blijft. Eerste Hulp verlenen betekent namelijk ook zorgen voor optimale omstandigheden en zoveel mogelijk gemoedsrust voor het slachtoffer.

EHBO’er worden?

Wil jij EHBO’er worden? Schrijf je dan in voor een BHV cursus bij ARBO centrum. in het bedrijfsleven is een BHV cursus aan te raden. Een bedrijf moet namelijk BHV’ers hebben. EHBO is onderdeel van BHV, maar daar worden nog branden blussen en ontruimingen leiden aan toegevoegd.

Gerelateerde producten

EHBO koffer - Oranje Kruis

Salvequick pleisterdispenser

Verbanddoos B basic voor bedrijven

BHV hesje in het geel

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Ben je met 5 personen of meer? Dan is een incompany opleiding misschien iets voor jou.

Dat kan dan bij jullie op locatie, de instructeur komt dan op locatie de cursus afnemen. Wil je meer informatie of een gepaste offerte opvragen? Vul de velden hieronder in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.