3 situaties waarbij je een heftruck nodig hebt

Je weet dat een heftruck vaak wordt gebruikt. In veel gevallen is de heftruck niet het enige voertuig die je kunt gebruiken. Wanneer heb je nu echt een heftruck nodig? Dit zijn drie situaties waarbij je een heftruck nodig hebt en andere voertuigen niet voldoen.

Heftruck in het magazijn

Scroll om verder te lezen

Heftruck cursus op locatie volgen?

Bij het hoog heffen, pakken of verplaatsen van zware lasten

Een heftruck is gemaakt voor het heffen en verplaatsen van zware lasten. Wanneer het gaat om lasten die op een hoge plek moeten worden gepakt of weggezet, gebruik je een heftruck. De reden is heel eenvoudig: andere voertuigen hebben onvoldoende bereik. Een reachtruck vormt hierop een uitzondering. Deze kun je in dit geval als gelijke van een heftruck beschouwen. Voertuigen als een pallettruck komen vaak niet hoog genoeg. De enige veilige manier om dit te doen is dan met de heftruck.

Bij het vervoeren van zware lasten over de openbare weg

Moet je lasten vervoeren over de openbare weg? Dan is de heftruck de enige optie. Alleen een heftruck mag op de openbare weg worden gebruikt. Deze moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Met andere voertuigen zoals een reachtruck of een pallettruck mag je nooit de openbare weg op.

Wanneer een lading te zwaar is voor andere voertuigen

Elk voertuig heeft een maximale last die getild mag worden. Zorg ervoor dat je weet wat de maximale last van jouw voertuig is. Een heftruck heeft van alle voertuigen vrijwel altijd de hoogste maximale belastbaarheid. Wanneer een lading te zwaar is voor andere voertuigen, mag je deze hiermee niet vervoeren. De heftruck is dan vaak de enige optie.

Heb jij jouw heftruckcertificaat al?

Dit zijn drie situaties waarbij je een heftruck nodig hebt. Maar er zijn er nog wel meer te bedenken. In veel bedrijven is de heftruck onmisbaar. Een heftruckcertificaat is onmisbaar om een heftruck te mogen besturen. Moet jij jouw certificaat nog halen? Schrijf je dan in voor een heftruck cursus van ARBO centrum.

Gerelateerde producten

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?