3 redenen waarom een EPT certificaat nodig is

Om een EPT te besturen heb je een EPT certificaat nodig. Dat is natuurlijk niet voor niets. Dit zijn 3 redenen waarom een EPT certificaat nodig is.

Ept certificaat

Scroll om verder te lezen

Wil je ook een EPT cursus volgen?

Je moet kunnen aantonen dat je capabel bent

Eén van de belangrijkste redenen waarom een EPT certificaat nodig is, is omdat je aan moet kunnen tonen dat je capabel bent. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje: het kan altijd gebeuren. Het mag niet zo zijn dat een ongeval plaatsvindt doordat je als bestuurder niet goed weet hoe je met een EPT om moet gaan. Om dit te voorkomen is het certificaat bedacht. Door je EPT certificaat te behalen toon je aan dat je de benodigde kennis en vaardigheden hebt om de EPT veilig te besturen.

Het is een voertuig (met alle risico’s van dien)

Een EPT is een voertuig. Hij is voorzien van elektrische aandrijving. Bovendien is het een behoorlijk zwaar en krachtig voertuig. Het rijden met een EPT brengt dus risico’s met zich mee. Door ergens tegenaan te rijden of iets aan te stoten kun je veel schade veroorzaken. Ook moet je de EPT goed kunnen besturen in bijzijn van andere personen. Kortom: je moet ermee leren rijden. Je EPT certificaat behaal je door een EPT cursus te volgen. 

In die cursus leer je niet alleen theorie: je oefent ook in de praktijk. Dit is belangrijk. Zo leer je namelijk de EPT correct te besturen en te bedienen op de werkvloer voordat je ermee aan de slag mag.

Je gaat pallets heffen en verplaatsen

Een EPT is ontworpen om zware pallets te verplaatsen. Het spreekt voor zich dat hier ook risico’s aan verbonden zijn. Een EPT certificaat is nodig omdat je moet weten hoe je correct pallets heft en verplaatst. Daar heb je kennis voor nodig. Je moet weten wat je wel en vooral ook niet moet doen. Dit leer je wanneer je jouw EPT certificaat gaat halen.

Schrijf je direct in

Wil jij jouw EPT certificaat halen? Schrijf je dan direct in voor een EPT cursus bij ARBO centrum. Onze cursisten beoordelen ons gemiddeld met een 9 en behalen een slagingspercentage van meer dan 95%. ARBO centrum heeft meerdere vestigingen door heel het land. Er is altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Veiligheidshesje

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?