3 redenen om met valbeveiliging te werken

Wie op hoogte werkt, werkt met valbeveiliging. Althans: als het goed is. Valbeveiliging is een cruciale vorm van beveiliging die in veel gevallen verplicht is. Die verplichting alleen al, is natuurlijk voldoende reden om te werken met valbeveiliging. Maar die verplichting is er natuurlijk niet zomaar. Dit zijn 3 redenen om met valbeveiliging te werken.

Valbeveiliging

Scroll om verder te lezen

Wil je ook een hoogwerker cursus volgen?

Het kan je leven redden

Valbeveiliging is zonder twijfel de belangrijkste vorm van beveiliging voor iedereen die op hoogte werkt. Het kan je leven redden. Valbeveiliging zorgt er namelijk voor dat je op een hoogwerker niet van het platform kunt vallen. Je bent namelijk gezekerd met een lijn die genoeg bewegingsvrijheid toestaat om je werk te kunnen doen, maar tevens voorkomt dat je over de rand van de bak heen kunt hangen.

 

Werken op hoogte is al van toepassing vanaf een hoogte van 2,5 meter. Vanaf deze hoogte loop je al een serieus risico op ernstig letsel of zelfs overlijden door een val. Valbeveiliging is dus eerder nodig dan jij je misschien realiseert.

Je werkt zekerder

Wie op hoogte werkt, is uiteraard niet bang aangelegd. Maar toch: je werkt een stuk lekkerder en zekerder met de wetenschap dat je niet uit de bak of van het platform kunt vallen. Dit zorgt ervoor dat jij je volledig kunt richten op de taken die ertoe doen. 

Valbeveiliging zorgt er dus niet alleen voor dat je beveiligd bent tegen het maken van een val: je algehele werk wordt ook gewoon veiliger, want je wordt niet afgeleid en kunt je focus op je werkzaamheden houden.

Ook veilig voor mensen op de grond

Als het goed is, wordt de omgeving van de hoogwerker afgezet zodat anderen niet dichtbij kunnen komen. Maar toch: iets of iemand die uit de bak valt, zal altijd een risico vormen. Het is belangrijk om te realiseren dat valbeveiliging niet alleen de drager beschermt, maar ook de mensen op de grond. Je hoeft dan niet direct te denken aan mensen die uit de bak vallen, maar vooral aan spullen. Omdat je met valbeveiliging niet over de rand heen kunt hangen, is ook het risico dat zaken als gereedschappen naar beneden vallen veel kleiner. Zo voorkom je schade en letsel door vallende objecten.

Valbeveiliging nodig?

Genoeg redenen om te investeren in valbeveiliging, dus. En vergeet niet: valbeveiliging is bijna altijd verplicht. Heb je valbeveiliging nodig, bestel deze dan in de webshop.

Gerelateerde producten

Valbeveiliging

Veiligheidshelm

Veiligheidsschoenen

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?